Nintendo, Ni Får En Sista Chans

Att Wii U blev en flopp för Nintendo kan vi nog alla hålla med om, och jag var en av idioterna som litade på Nintendo och plockade upp Wii U på release… Kort och gott visar det sig att Wii U var bra för en enda sak och det var att samla damm ( i alla fall för mig )  Med tanke på försäljningsiffrorna samt alla spel som till slut lades ner till konsolen är bara ett bevis på att Wii U var Nintendos största flopp sen Virtual Boy, och den “konsolen” hade ungefär lika brett spelutbud.

 

Men nu är dagen här, och om bara några få timmar släpper Nintendo loss Switch här i Sverige. Jag hade sedan länge bokat min Switch hos Webhallen just in case jag ville ha den, samma sak med The Legend of Zelda: Breath of the Wild Collector’s Edition. Fick dock mail från Webhallen igår om att jag inte kommer få min konsol vid release pga begränsad leverans. Men om jag ska erkänna var jag faktiskt lite smått lättad av att jag inte skulle få en konsol, men Zelda visste jag från dag 1 att jag skulle köpa, och kanske om ett halvår köpa själva konsolen.

 

Men idag blev jag inkallad på jobb mellan 19-23, och sent på kvällen kommer det in en stammis som jag brukar snacka med om spel och serier, naturligtvis kom snacket in på Nintendo Switch och fick reda på att han jobbar på Media Markt och han berättade att dem har 50 st enheter inne som inte är bokade! Genast började mitt “ha begär” sätta in, tanken om att imorrn kanske jag återigen kan få utforska Hyrule, han gav mig sitt mobilnummer. Det tog inte mer än 10 minuter förens jag smsade honom att lägga undan en maskin och en pro kontroll till mig. Så nu sitter jag här, och kommer vara en Nintendo Switch ägare inom 12 timmar.

Problemet för mig med Switch är konsolens otroligt fattiga spelutbud, då utav release titlarna är det bara Zelda som tilltalar mig, och att inte ens ha virtual console vid release är ett enormt misstag. Och från vad jag har hört så är Super Mario Odyssey färdigt, men dem väljer med att släppa det Q4 2017…. Det är för fan MARS!    Nintendo, du får en sista chans att bevisa för mig att ni inte är ett företag som totalt struntar i fans som mig som älskat er i över 30 år, ni svek mig med Wii U, gör inte samma sak ännu en gång, för då är ni verkligen döda för mig… In Nintendo i want to trust.


Tagged: ,