Gametrailers.com Stänger Ned

Gametrailers.com är en sida som legat mig väldigt varmt om hjärtat i 13 år, men idag blev det känt att sidan lägger ned. Kom det som en blixt från klar himmel? Både ja och nej skulle jag säga. Efter att Gametrailers blev uppköpta av Defy Media fick många sparken, t.ex Marcus Beer som hade sin serie Annoyed Gamer, men även andra nyckelpersoner fick foten, detta var ett sätt för Defy att visa vem som bestämmer. Sakta men säkert började Gametrailers återhämta sig och flyttade till nya lokaler, det nyanställdes och snart dök folk som Kyle Bosman, Ian Hinck m.m med Brandon Jones som “högsta hönset”. 

Sen förra året fick dem för sig att byta design på deras sida, för att lika andra sidor under Defy Media ( detta var nog ett krav från Defy ). Och mycket riktigt ändrades designen, och med detta kom inget annat än buggar. Folk kunna inte logga in, forumet låg mer nere än uppe och Gametrailers lade sällan ut nya videos, när nåt väl dök upp hittade man det på deras YouTube sida, för att senare dyka upp på deras huvudsida. Men här fanns det mer problem, Gametrailers fick byta videospelare till Break, och denna om nåt är bristfällig, man kunde heller inte längre ladda ner deras videos.

I samband med allt detta flyttade Gametrailer sina lokaler åter igen, och personligheter som Elyse Willems lämnade företaget ( numera på Funhaus ).

Att nåt var fel var lätt att märka, men att det skulle gå så lång att Gametrailers.com stänger ned trodde jag aldrig, så här skrev Gametrailers på twitter

After 13 years, GameTrailers is closing down today.

When GameTrailers was founded in 2002, internet video was a revolutionary concept. YouTube wouldn’t be founded for another three years; consumer live streaming was nine years away. Back then, online game journalism was still dominated by text articles and static imagery. The most prestigious coverage still happened in print. If you wanted to watch a show about video games, you had to watch it on a special TV station that had 10 shows.

GameTrailers helped change all that. Today, game journalism is dominated by video: trailers, live gameplay, Let’s Plays, and news shows. Now there are millions of hours of content available at any time on your PC, your game console, your TV, and your phone.

We’re proud we helped bring this world into being. That is the legacy of GameTrailers. We’re grateful to all of our fans who helped make us successful. Thank you for your continued support over the years. It has been an adventure.”

 

Om nåt kommer resa sig från askan från vad som en gång var en av dem bästa spelsidorna på nätet vågar jag inte spekulera om nu, men kan alltid hoppas.

Tack för dessa åren Gametailer.com!