E3 2012 – Microsoft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har verkligen E3 2012 dragit igång, och Microsoft har nu avslutat sin presskonferens. Jag måste säga att jag gick in med väldigt låga förväntningar då Microsoft har fokuserat på mycket annat som inte är spel dem senare åren, men den här gången startade dem starkt.

Halo 4 var först ut, och vi fick nu äntligen se gameplay och vad som har hänt med vår kära Master Chief. Vidare mycket av story fick vi inte ta del av, vi får se ett enormt skepp bli “uppätet” av samma föremål som Chief och Cortana driftade mot i slutet av Halo 3, för att sen se det krash landa mitt framför ögonen på vår grönkläde Spartan.
Har en känsla att den här gången är det faktiskt dem s.k forerunners som vi slåss emot, eller i alla fall AI som dem har konstruerat. Halo har nästan alltid sett likadant ut, bara lite högre texturer vid varje släpp, men med Halo 4 ser det ut som att grafikmotorn har skrivits om totalt, Halo 4 är en fröjd för ögat minst sagt.

Jag var väldigt orolig för vad som skulle hända med serien efter att 343 Industries tog över efter Bungie, men på första gången på länge är jag lite smått hypad inför en Halo titel.

Vad som fick mig senare att spänna upp ögonen var ett spel jag först trodde var nya Medal of Honor, fick se en man i vad som bäst kan beskrivas “al quida outfit” bära in en skadad man till ett tält, väl där inne märker man att nån inte stämmer, terroristerna tittar lite väl konstigt på mannen. Helt plötsligt dyker röda makeringar upp över terroristernas huvuden och några sekunder senare ligger alla döda på marken, detta är verkligen inte det nya Medal of Honor, detta är Splinter Cell – Blacklist. Det verkar som att serien verkar gå lite mer åt action hållet, men behåller ändå Sam Fishers smygförmåga. Jag märkte direkt att Sam ser bra mycket yngre ut den här gången om man jämnför med Conviction, så är detta en s.k prequel? Även Sams röst är annorlunda, är rätt uppenbart att Ironside inte lånar ut sin röst den här gången. Jag kan bäst beskriva Blacklist stridsystem som en blandning av klassiska Splinter Cell och Assassin’s Creed, då Sam slaktar sig fram med otrolig stil och det flyter på otroligt bra. Vi fick även reda på att spelsättet Spies VS Mercs kommer att återvända till spelserien.

Därefter fick vi se lite utav Gears of War – Judgement, men detta var bara i trailerform och talade inte vidare mycket om spelet, vi fick i alla fall  Damon S. Baird som vi känner igen från tidigare titlar, men tydligen ska inte Marcus Fenix dyka upp den här gången. Kan bli bra, kan bli skräp.

Efter detta var det dags för en ny trailer från nya Tomb Raider, här fick vi äntligen se Lara Croft in action, bruden sköt hagelbössa och tog hand om fiender med pilbåge. Men precis som i trailern från 2011 så stönar Lara otroligt mycket, börjar nästa undra om dem anlitade en porrstjärna för att göra rösten åt Lara.
Och herrejävlar vad den här stackars flickan slår sig mycket, men trots detta blev jag sjukt sugen på denna reboot av serien, och Tomb Raider är verkligen en fröjd för ögat, spelet har iofs blivit försenat till 2013, men jag ber om ett spelbart demo, och det är snarast!

Sen var det dags att visa upp lite andra titlar, och jag som älskar South Park blev helt till mig när vi fick se en trailer för South Park – The Stick of Truth, ett spel som tydligen ska påminna mycket om Super Mario RPG, fast i South Park miljö, för mig är detta en win-win, Men även detta har blivit försenat till 2013 🙁

Efter South Park fick vi se en ny trailer utav Resident Evil 6, visst det ser fint ut, och att skjuta zombies är alltid trevligt, men det är så svårt att få en bra uppfattning om ett spel när vi bara visas en trailer med en massa explosioner, Demot kommer i alla fall om cirka en månad, förhoppningsvis vet jag vad jag har att vänta mig då =)

men nåt som Microsoft visade upp som verkade riktigt intressant var Xbox SmartGlass, detta är en software app som du kommer kunna använda till din tablet, mobil och styra din 360 med, även få information från spel, friendlist m.m, men det som förvånade mig var att detta inte enbart är för Windows Phone m.m, utan denna appen kommer även till android och IOS!!! Så detta är nåt jag kommer hålla stenkoll på när den släpps senare i höst.
Det sista på Microsoft presskonferens som fick mig att få upp ögonen var det nya Forza spelet, som går under namnet Forza Horizon, som tar Forza serien i em helt ny riktning, istället för att köra lopp efter lopp på en bana så är man ute och kör på riktiga vägar och här finns det även trafik, så verkar gå mer åt rally hållet så att säga, kan Forza Horizon bli det nya RallySport Challenge? Kan alltid hoppas 🙂

Men naturligtvis så avslutades allt med att Call of Duty – Black Ops 2 visades upp. Vi fick se en snubbe skjuta med sniper rifle och missa totalt, han sköt på väggar och pelar, verkade som att han inte ens visste vad han gjorde, sen fick vi den klassiska “In the interest of time” och vi kastades in i en enorm eldstrid. Alltså jag orkar inte skriva mer om ett Call of Duty spel, visst jag kommer säkert att spela det, men ett Call of Duty spel varje år? Vi behöver en PAUS!!!!

Det absolut värsta under presskonferensen var när Dance Central 3 skulle visas upp, och fram på scene dyker Usher upp och framför sin senaste låt, och uppmanar folk i publiken att resa sig upp och dansa med….Ingen reste sig. I över 3 minuter fick man se den här fjanten dansa runt, och man såg kanske 2-3 klipp av själva spelet om man hade tur. Nej Microsoft, detta är bra mycket värre än små gnälliga barn som spelar Kinect, eller att ha nån avdankad rappar på scene som spelar Gears of War….

För att avsluta detta så måste jag säga att Microsoft presskonferens återigen var en besvikelse. På tok för mycket snack om appar som vi aldrig kommer se i Sverige, och dem nämde Xbox Music som verkar heeeelt värdelöst, jag håller mig till Spotify. Nästa år kommer vi nog få se ny hårdvara, med det är 365 dagar kvar tills dess, bättre lycka nästa gång Microsoft

Betyg 5/10