Alien Breed 3 – Descent – Recensionen

Då var det återigen dags att sätta på sig Conrads snowboots och hej vildt slakta utomjordingar. Ni som har spelet dem tidigare delarna av Alien Breed serien kommer känna igen sig då inte mycket har ändrats eller uppdaterats. Anledningen till detta är att när Alien Breed utvecklades delades serien i 3 delar, Detta är absolut ett intressant sätt att leverera ett spel som är stort, men att kalla det en uppföljare är rätt vilseledande, Team 17 borde har istället kallat dem episoder. Grafiken är fortfarande riktigt imponerande dock börjar man nu tröttna på korridor efter korridor med tråkig grå design, men ibland dyker nåt upp i spelet som är riktigt läckert.

Det som är det stora nedfallet för Alien Breed 3 – Descent är att röstskådespelarna, som låter otroligt tråkiga och trötta, det är nästan så att man har lust att stänga av ljudet bara för att slippa lida, sen är texten med dina objectives väldigt dålig då man ofta missar vad man ska göra och följer blint makören på kartan och hoppas på det bästa.
Men det som gör Alien Breed 3 – Descent bra är känslan av att vara isolerad, något som spel som Super Metroid lyckades med, du känner dig verkligen ensam när du utforskar. Och i och med att ammo och hälsa kan vara svårt att komma över måste man tänka rätt före innan man hoppas in som en galning och skjuter allt som rör sig.

Så borde du köpa detta spelet? Med tanke på att det just nu är helt dött på release fronten och om du på nåt sätt lyckats haft tid att dra igenom alla stora releaser som släppts detta året är helt klart värt ett köp. Men om du är som jag och har runt 5-6 andra spel fortfarande inplastade kanske du borde vänta ett tag innan du kastar dig in i rollen som Conrad igen. Det skulle inte förvåna mig om Microsoft senare kommer släppa hela trilogin ett ett paket på XBLA till ett värdigt pris, så kanske är bäst att vänta tills den.

Summering: Ett helt ok top-down action spel som faller handlöst på en ointressant story och usel röstskådespeleri, men man bör överväga ett köp om man gillar denna typ av spel.

Betyg: 6/10