Alien Breed 2 : Assault – Recensionen

Livet i rymden har bevisat sig att vara riktigt förjävligt om man tittar på dem filmer och spel som utspelats sig långt utanför våran galax, och det är inte annorlunda i Team 17 senaste spel Alien Breed 2 – Assault. Efter att utomjordingar krashat rakt in i ditt skepp tar det inte lång tid att förstå att dem elaka krabaterna vill döda och käka upp dig och dina medresenärer. Det är upp till dig som Conrad att ta hand om problemet, att få igång skeppet och att utrota allt icke mänskligt i din väg. Conrad som naturligtvis är den stereotypa “bald spacemarine” och sätter gärna igång att börja tömma magasin efter magasin på dessa utomjordingar som skulle kunna vara plocka ur filmer som Alien & Starship Troopers.

Alien Breed 2: Assault är ett klassiskt shot em up i ett “topdown” perspektiv, ni som spelat spel som Zombie Apocalyspe eller Smash TV vet ungefär vad ni har att vänta er, Men istället för att vara låst till ett enda område har Conrad tillgång till hela skeppet. Spelet drivs av epiks motor Unreal Engine 3 och detta är något som på både gott och ont syns, visst spelet ser riktigt bra ut, men så fort någon utvecklade ska använda sig av unreal motorn så väljer dem nästan alltid en svart/grå färgpalett, och sprider ut röda och gröna lysande lampor lite här och var ( se Gears of War ). Men trots detta är spelet för det mesta en fröjd för ögat och ibland har man svårt att inse att det är ett Xbox Live Arcade spel man sitter med.

Vad vore ett shot em up utan ett gäng vapen att ge dina fiender en extreme makeover från sur och förbannad utomjordisk varelse till en smetig röra? Tyvärr finner vi inte några vapen som verkligen känns unika utan i arsenalen finner vi en pistol som fungerar som ett back-up vapen som aldrig får slut på ammo, sen har vi Assault Rifle, Shotgun, Flamethrower, Rocket Launcher och sist med inte minst har vi en sorts minigun som är en exakt kopia av “Smart-gun” från Alien filmerna. Conrad kan även använda sig av sub vapen så som flashbangs och vanliga granater.

Till skillnad från dem flesta shot em ups så är Alien Breed 2: Assault lite mer åt survival horror hållet, det blir till att planera sina attacker då ammo och hälsa inte är något man springer på ofta, och att gå in i en strid med ett rum av fiender med hälsan som blinkar rött och ett halvt magasin i sitt vapen brukar resultera i ond bråd död. I och med detta så får man lite Dead Space / Resident Evil vibbar från Alien Breed 2: Assault.
Förutom sjävla story delen finns det även ett survival läge där man går igenom våg efter våg av fiender, ett co-op läge för upp till 2 spelare över Xbox Live.

Summering: Är du ute efter ett action spel från den “gamla sci-fi” skolan och är sugen på lite alien slakt rekommenderar jag Alien Breed 2: Assault, Dock får du stå ut med riktigt usel och skrattretande voice acting, men på nått sätt har den något av en b-films charm, men rekommenderar att man splittar upp sin speltid med denna titeln, för långkör man blir man lätt uttråkad, men spelat är klart värt att spela för en nostalgi tripp.

Betyg: 8/10