Category: Retro

När folk frågar mig vilka mina bästa spelminnen är, så finns den en gemensam faktor, 8/10 fall så har det med Nintendo att göra. Men tyvärr har jag latat mig otroligt mycket när det kommer till spel, kommer ju alltid nåt nytt och är det nåt företag som fallit i glömskan för mig så är det Nintendo. Men när jag skrev mitt förra inlägg om vad jag ser fram emot 2015 och kom till Zelda för Wii U väcktes nåt i mig, kärleken till Ninendo.

Jag har alltid älskar Zelda serien, och markerat min kropp med Triforce på ryggen för att visa min kärlek till serien. Men känner mig samtidigt som en hycklare då trots att jag äger dem flesta Zelda titlarna har jag inte spelet igenom dem som släpptes efter 2000. Men nu är det fan dags att ta mig i kragen och kasta min in i Links värld!

Som ni ser nedan så är detta dessa spel jag ska beta av, A Link Between World finns inte med på listan då jag slaviskt spelade igenom hela äventyret på release.

Först ut kommer att bli The Legend of Zelda – Twilight Princess. Har bara testat cirka 10 minuter av det på Gamecube när min barndomvän Jakob skaffade det. Köpte det på release när det väl kom till Wii men då jag är lite av en grafikhora såg det förjävligt ut med komponent kabel. Men nu med Wii U och dess HDMI är dem problem jag hade förr bortblåsa. Näfan, dags att sätta igång!

Att spelkulturen växer råder det ingen tvekan om, men när det kommer till events som är dedikerade till spel här i Sverige så finns det tyvärr inte så mycket, medans jänkarna har sina PAX och Comicons där spel får stor fokus så ligger norden efter rejält. Men vi har i alla fall två guldkorn att briljera med, den ena är Gamex som jag dock aldrig varit på ( än ), och här i goa Göteborg har vi Retrospelsmässan.

Jag har aldrig tidigare varit på denna mässan, och det var faktiskt flickvännen min som frågade om jag var intresserad av att gå dit ( best girl ever? ) När vi väl kom till Eriksbergshallen märkte vi en sak direkt, det finns _många_ underbara nördar och det var bara att ställa sig i led och stå och köa i cirka 1.5 timme, men som tur var gjorde solen sitt bästa att hålla oss varma.

Detta är då en mässa som är för retrospel, så jag blev glad av att se yngre killar och tjejer ( Youtube generationen ) dyka upp och vara ivriga över att se vad som fanns när jag själv växte upp. Väl inne på mässan pågick en tävlingen i Super Mario Bros där 2 personer tävlade i vem som kunde klara av spelet först, och långt inne på mässgolvet kunde man höra chiptune musik, jag kände mig dvs som hemma direkt.

Överallt stod försäljare och sålde spel, samlarobjekt, ja nästan allt man kan tänka sig som hör till nördkulturen. Jag var själv jakt på 3 saker, 2 kopior av A Link to the Past, Chrono Trigger & Final Fantasy VI till SNES, men tyvärr hitta jag dock inget av dessa, men hade ändå spenderar byxorna på mig och jag ville verkligen gå från mässan med fullproppade påsar, och detta är precis vad som hände. Först plocka man upp några svampar från Mario, men det var en sak som jag gick förbi om och om igen, en klassisk Nintendo skylt, men priset på denna låg på 1500:-, efter tvekat både en och två gånger och med 10 minuter kvar tills mässan skulle stänga var jag tvungen att slå till!

Det fanns även en annan skylt med Atari loggan som det i princip var aktion på, jag var inte det minsta intresserad av just denna, men fick senare reda på att den hade sålts för 5000:- och att pengarna gick oavkortat till BRIS 🙂

Det fanns även en liten galleria med spel konst som jag stod och tittade på ett bra tag, här var det en stor målning av Ryu från Street Fighter, Link och Zelda m.m, men priserna för dessa var lite för tunga för mig, men att få tag i såna målningar och hänga upp i vardagsrummet hade varit underbart!

Men fanns en riktigt negativ sak med Retrospelmässan, och det är storleken, för mässan använde bara halva ytan av Eriksbergshallen och det var rätt trångt där inne, speciellt vid försäljnings områdena, detta är nåt jag hoppas fixas tills nästa års mässan ( om det blir nån? ). För med tanke på den kvartetslånga kön så är det rätt uppenbart att Retrospelsmässa bara kommer växa och växa.

Kort och gott är jag rätt nöjd med vad jag fick uppleva, och kommer utan tvekan att närvara på 2014 upplaga av Retrospelsmässan, och speciellt glad är min 3DS’s som fick otroligt många StreetPass, och från folk från olika länder, stötte tydligen på nån från Japan och USA, så nu har man en enorm arme av Mii’s!

Men som sagt kom jag inte över några spel,men dock en massa annat nördigt, se bilden nedan 🙂