Category: GDC 2012

Det är inte bara Halo 4 vi äntligen fick se gameplay från idag, utan nu har vi även fått se den första trailer av Assassin’s Creed III. Det har ett tag nu gått rykten om att spelet skulle utspela sig under den amerikanska revolutionen, och dessa rykten har nu besannats. Trailern i sig säger inte så värst mycket, men märker att den nya spelbara karaktärer vars namn vi fortfarande inte vet verkar inte använda sig av lönnmördar kniven som varit signatur i dem tidigare spelen, utan här verkar huvudvapnet vara en tomahawk, och vi kan även se en pilbåge på hans rygg. I dem tidigare spelen har vi mest rört oss i städer och bland dess hustak, men här verkar vi kunna hänga omkring i skogen och hoppa bland träd, och måste säga att den snöiga miljön är väldigt lockande.

Assassin’s Creed III släpps till Xbox 360, Playstation 3 och PC den 31’e Oktober, så ni som fortfarande inte klarat av Revelations har fortfarande några månader på er. Även Nintendos kommande konsol Wii U kommer få en version, men något datum om detta vet vi inget om än.

Det har varit oroande tyst om Halo 4 sedan det visades upp i slutet av Microsoft presskonferens på E3 förra året, det enda vi visste är att 343 Industries som tagit över Halo serien från Bungie “jobbar på det”. Jag började själv undra om spelet ens skulle släppas i år som det var tänkt, eller om det skulle skjutas upp och kanske vara en lanserings titel till uppföljaren till Xbox 360, men nu under GDC ( Game Developer Conference ) fick vi äntligen livstecken från Halo 4 och HaloWayPoint har nu lagt upp deras första videodokumentär om Halo 4. Vi se inte så värst mycket utav själva kampanjen, men däremot får vi återse gamla käre Spartan 117, Master Chief. Vad vi däremot får se i denna videon är mycket fokus på spelets multiplayer där röda som vanligt slåss mot dem blåa. Men det ser ut som att Halo 4 kan bli ett mycket mörkare spel än dess tidigare delar, och detta är något som jag verkligen hoppas på. Men ni får döma själva, här nedan kan ni se Making of Halo 4 – First Look