Category: Personligt

Jag har under cirka 10 år använt mig utav Photobucket som min go-to source för att ladda upp bilder på nätet. Photobucket har alltid tillåtit deras användare att länka bilder till 3’e parts sidor, så som just denna blogg.

Men nu har Photobucket helt plötsligt fått för sig att ändra sina Terms of Service, och nu tillåter dem inte att man länkar bilderna, och detta kom som en blixt från klar himmel och användare har gjort sig högljuda på twitter med sitt missnöje.

Användare kan dock fortsätta att länka bilder till bloggar m.m men bara om du nu betalar en årsavgift på 3200:-! Så betalar man inte denna avgift har alla bilder du länkat bytts ut mot denna bild.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket håller sina användares bilder som gisslan på ett sätt. Visst dem får naturligtvis göra vad fan dem vill med sitt företag, men nu när användare flyr så känner jag att vi sett början av Photobuckets fall, och jag kommer vara där för att pissa på deras grav.

Så nu har jag gått över till Cubeupload och hoppas att dem håller sig vid liv. Jag kommer troligtvis inte gå in och byta ut alla bilder från tidigare inlägg, men jag kommer absolut gå in på Photobucket, ladda ner det jag tycker är värt att bevara och sen avsluta mitt konto där.

Fuck off Photobucket!

Ja det gick ju lite sådär med att börja skriva igen, men nu har jag återigen fått gnistan tillbaka, och jag vet exakt vad som behövde!

Det visade sig att jag behövde semester! Och nu har jag haft två underbara veckor som jag spenderat men mina bästa vänner, helt laddade. Under semester har jag faktiskt knappt spelat något alls, iofs lite Mario Kart till Switch på tåg har man fått in. Sen vet jag inte om jag kan kalla att gå på massiv Pokémon Go jakt i Stockholm för att ”spela”, men det gjorde jag och min vapendragare Joakim mycket av,  även fick jag tag i den legendariska Moltres i en raid!

Men som sagt nu ska jag börja skriva igen, men vet inte om det blir några djupgående recensioner för det har jag inte tid med nu när man jobbar 100%.

Som man hör i början av klassikern Altered Beast, ”Rise from you grave” så är det exakt det jag tänker göra!

 

Då har man återigen varit borta från bloggen på tok för länge, studier samt jobb kom ivägen hela tiden ,men nu när man är färdigutbildad och bara jobbar så känner jag mig mer driven att börja skriva igen, och förhoppningsvis blir det bra mer och mer inlägg, för vem vill läsa en blogg som aldrig uppdateras?
Jag kommer precis som tidigare mest fokusera på spel men kanske breddar mina inlägg till andra ämnen.

Innan jag slutade skriva så hade jag en jävla massa drafts som jag hade sparat på min macbook air, men tyvärr gick den datorn åt helvete så förlorade allt matrial och hade inte lust att skriva om allt igen, men nu jävlar ger jag mig på detta igen.  2017 ser ut att bli ett helt otroligt spelår och redan nu i mars så släpps spel som Horizon Zero Dawn, Zelda – Breath of the Wild ( snälla nintendo, lyckas med Switch… ), Mass Effect Andromeda och Ghost Recon – Wildlands, enbart för att nämna några få.

 

Första riktiga inlägget kommer postas redan idag, och då blir det lite tech och spel.

Det här gick bra snabbare än jag trodde det skulle tro, jag skickade in min överklagan till Twitch ang mitt nedstängda konto, och nu har jag fått tillbaka mitt konto. Dem hävdade att jag hade utnyttjat chatsystemet, vilket jag finner otroligt konstigt då det är nåt jag aldrig använder :S.

Men men, nu kan jag återgå till streamandet av Let’s Plays, och det som står på listan nu är Dying Light.

Att Gametrailer stängde ner idag var bara den första tråkiga nyheten för mig, den andra som är mer personlig är att jag fick mail om att mitt Twitch konto blivit bannat. När jag fick mailet trodde jag att det var nåt phising mail som ville ha mina uppgifter, men när jag väl försökte gå in på min sida var den mycket väl nedstängd. Och detta verkar inte bara vara nån form av tidsban utan kanalen är helt väck.

I mailet som twitch skickade ut hade jag tydligen brutit mot deras regler, närmare bestämt “Skräppost, bedrägeri eller annat skadligt innehåll” hävdade dem att jag har sysslat med.
Under den senaste veckan har jag streamat Uncharted – The Nathan Drake Collection och Wolfenstein – The Old Blood.

Då är min fråga, vad av detta kan vara “Skräppost, bedrägeri eller annat skadligt innehåll”? Blev dem upprörda av komiken i Uncharted? Eller blev den förvånade över att nazisterna i Wolfenstein bär hakkors?

Jag har naturligtvis skickat in en överklagan till Twitch ang detta, men är man inte en streamer med flera tusen followers så har jag en känsla att dem skiter i oss, småfolket.
Men men, har min “back-up” kanal uppe, så kommer kunna fortsätta ladda upp Let’s Play till YouTube via Twitch i alla fall. På tal om det! Om du inte redan gjort det, prenumerera gärna på min YouTube Kanal!

 

Gametrailers.com är en sida som legat mig väldigt varmt om hjärtat i 13 år, men idag blev det känt att sidan lägger ned. Kom det som en blixt från klar himmel? Både ja och nej skulle jag säga. Efter att Gametrailers blev uppköpta av Defy Media fick många sparken, t.ex Marcus Beer som hade sin serie Annoyed Gamer, men även andra nyckelpersoner fick foten, detta var ett sätt för Defy att visa vem som bestämmer. Sakta men säkert började Gametrailers återhämta sig och flyttade till nya lokaler, det nyanställdes och snart dök folk som Kyle Bosman, Ian Hinck m.m med Brandon Jones som “högsta hönset”. 

Sen förra året fick dem för sig att byta design på deras sida, för att lika andra sidor under Defy Media ( detta var nog ett krav från Defy ). Och mycket riktigt ändrades designen, och med detta kom inget annat än buggar. Folk kunna inte logga in, forumet låg mer nere än uppe och Gametrailers lade sällan ut nya videos, när nåt väl dök upp hittade man det på deras YouTube sida, för att senare dyka upp på deras huvudsida. Men här fanns det mer problem, Gametrailers fick byta videospelare till Break, och denna om nåt är bristfällig, man kunde heller inte längre ladda ner deras videos.

I samband med allt detta flyttade Gametrailer sina lokaler åter igen, och personligheter som Elyse Willems lämnade företaget ( numera på Funhaus ).

Att nåt var fel var lätt att märka, men att det skulle gå så lång att Gametrailers.com stänger ned trodde jag aldrig, så här skrev Gametrailers på twitter

After 13 years, GameTrailers is closing down today.

When GameTrailers was founded in 2002, internet video was a revolutionary concept. YouTube wouldn’t be founded for another three years; consumer live streaming was nine years away. Back then, online game journalism was still dominated by text articles and static imagery. The most prestigious coverage still happened in print. If you wanted to watch a show about video games, you had to watch it on a special TV station that had 10 shows.

GameTrailers helped change all that. Today, game journalism is dominated by video: trailers, live gameplay, Let’s Plays, and news shows. Now there are millions of hours of content available at any time on your PC, your game console, your TV, and your phone.

We’re proud we helped bring this world into being. That is the legacy of GameTrailers. We’re grateful to all of our fans who helped make us successful. Thank you for your continued support over the years. It has been an adventure.”

 

Om nåt kommer resa sig från askan från vad som en gång var en av dem bästa spelsidorna på nätet vågar jag inte spekulera om nu, men kan alltid hoppas.

Tack för dessa åren Gametailer.com!

 

Det visar sig att det var ett bra tag sedan jag postade nåt på bloggen, och det har naturligtvis sin förklaring. Har studerat på Komvux i 1.5 år och nu äntligen är jag klar där, men då schemat varit helt sinnesjukt, och med hela 3 lektioner som krockat med varann hela tiden har all fritid gått åt till att plugga, och lite spelande har man naturligtvis fått in, men orken att sätta sig att blogga har helt enkelt inte funnits.

Men nu läser jag handel och på denna nya skolan är det struktur! Jag springer inte omkring med panikångest hela tiden och känner att jag kan ta upp bloggandet igen.

Så vill be om ursäkt till mina läsare. Men nytt år, nya tag! Nu kör vi!!

När folk frågar mig vilka mina bästa spelminnen är, så finns den en gemensam faktor, 8/10 fall så har det med Nintendo att göra. Men tyvärr har jag latat mig otroligt mycket när det kommer till spel, kommer ju alltid nåt nytt och är det nåt företag som fallit i glömskan för mig så är det Nintendo. Men när jag skrev mitt förra inlägg om vad jag ser fram emot 2015 och kom till Zelda för Wii U väcktes nåt i mig, kärleken till Ninendo.

Jag har alltid älskar Zelda serien, och markerat min kropp med Triforce på ryggen för att visa min kärlek till serien. Men känner mig samtidigt som en hycklare då trots att jag äger dem flesta Zelda titlarna har jag inte spelet igenom dem som släpptes efter 2000. Men nu är det fan dags att ta mig i kragen och kasta min in i Links värld!

Som ni ser nedan så är detta dessa spel jag ska beta av, A Link Between World finns inte med på listan då jag slaviskt spelade igenom hela äventyret på release.

Först ut kommer att bli The Legend of Zelda – Twilight Princess. Har bara testat cirka 10 minuter av det på Gamecube när min barndomvän Jakob skaffade det. Köpte det på release när det väl kom till Wii men då jag är lite av en grafikhora såg det förjävligt ut med komponent kabel. Men nu med Wii U och dess HDMI är dem problem jag hade förr bortblåsa. Näfan, dags att sätta igång!

Enda sen Call of Duty 4 – Modern Warfare har jag haft en förkärlek till Ghille Suits, och ni som spelat titeln vet nog exakt vilket uppdrag det var som gick mig att älska denna dräkt 🙂

Så jag blev helt pumpad när jag såg att man kunde låsa upp en gille suit i Call of Duty – Ghost, men det finns ett problem… Man måste använda sig att sniper rifle med en chrome barrel, och är det nåt jag verkligen hatar att använda i multiplayer spel så är det sniper rifle, och för det mesta hatar jag folk som använder sig av dessa vapen 😛

Men för att låsa upp den här jävla Ghille Suit så behöver man få 850 kills ( !!! ). Men vad gör man inte för att se ut Wookiee? Men gör ju inte saken lättare att jag är helt otroligt värdelös men sniper rifle, då jag saknar den s.k “13 åriga britt jävel genen” och inte har ADHD, men men, Det är bara att lida vidare

Det har varit några hektiska dagar och jag plöjde igenom Demon’s Souls boss efter boss, men sen tog det slut, det sista som stod i vägen var False King Allant, och detta var en boss jag dog på 18 gånger, och vägen till bossen tog mitt liv hela 20 gånger! Till slut blev jag förbannad på en viss drake som envisade sig med att göra livet för mig surt, så uppgraderade min båge, köpte på mig 400 pilar, sen stod jag och matade pillar på den otroligt dryga drakjäveln i 15 minuter, kort och gott jag fick mig en Dragon Soul! Fus Ro Dah! Motherfucker!

Det fanns dock ett ställe i Demon’s Souls förutom just bossfighten med Allant som bara gjorde mig deprimerad, och det var när man kom till Valley of Defilement… Då jag spelade igenom Dark Souls innan jag testade Demon’s Souls så hade man inte precis nån förkärlek till Blight Town, men fy fan när jag kom till VoD… Tänkte för mig själv “Det här är det skitnaste stället någonsin, och att dem gjorde samma skitställe i uppföljaren… Dark Souls 2 lär ha samma skit” Men som tur var lyckades jag plöja igenom denna delen och bara dö här inne 3 gånger.

Det är svårt för mig att komma på en riktig favorit zon i Demon’s Souls men var jag tvungen att välja nån får det faktiskt bli Tower of Latria, anledningen är enkel, påminde om Castlevania och det är en serie som ligger mig varmt om hjärtat.

Men nu sitter jag här, med Demon’s Souls avklarat, och kommer jag återvända till det? Absolut! Men det får vänta ett tag, för nu är det dags att bränna igenom min pile of shame, och vad som står på tur nu är God of War – Ascension. Men innan jag är klar med det kommer en text of The Last of Us dyka upp här på bloggen.

FINAL DEATH COUNTH : 68