Category: E3 2010

Då vart det över, Microsoft har haft sin presskonferans där vi fick se och höra vad vi har att se fram emot den kommande tiden från Microsoft.
Först ut var Treyarch som visade upp gameplay från Call of Duty – Black Ops. Jag har alltid klankat ner lite på Treyarch pga dem alltid använt vad Infinity Ward ( RIP ) har gjort och moddat deras motor m.m. Men med World at War ändrade jag uppfattning då jag verkligen tyckte spelet var kul.

Den här gången verkar Treyarch slå på den stora trumman och lägger till nya saker som att sitta i en helikopter och regna ner helvetet på stackarn soldater på marken. Men vad som verkligen fick mig att slå upp ögonen var att dem visade på en bana som verkade utspela sig i Vietnamn, Dem använde sig att små tunnlar som Vietcong använde sig av under Vietnamn kriget. Klaustrofobi på högsta nivå utan tvekan. Så ser verkligen fram emot att se mer av Call of Duty – Black Ops.

Vi fick även veta att Microsoft har skrivit på en deal med Activision om att få första tjing på DLC ( map packs m.m ) på titlar 3 år framåt. Så återigen är det Xbox 360 man ska välja om man vill spela Call of Duty.

Metal Gear Solid – Rising

Hideo Kojima dök upp på scene och utan tolk pratade sig varm om Kojima Productions kommande spel Metal Gear Solid – Rising, som visades på E3 förra året. Men den här gången fick vi även se gameplay. Metal Gear Solid – Rising ser ut att bli ett så kallat “Hack & Slash” spel, Och den sortens spelstil kan verkligen göra Raiden rättvisa. Det nämndes även nåt som dem kallade Zan-Datsu som översätts till “Cut-Take”. Och vi fick se att med Raidens svärd kommer vi kunna skära ner nästan allt i spelvärlden. Så står några fiender under en balkong, då är det bara att skära ner pelarna som håller uppe den för att sen krossa fiender. Om spelet kommer använda sig att Kinect ( f.d Natal ) vet vi fortfarande inte, men i slutet av demot fick vi se att en melon blev uppskuren med ruggig precision.


Gears of War 3

Cliffy B dök även han upp för att för första gången visa upp gameplay från Gears of War 3, och även dess 4 player co-op läge. Vi fick se bajonetten som finns på visa vapen användas. Marcus springer i hög fart upp mot en Locust och spetsar stackarn för att senare lyfta upp han i luften, Ruggit brutalt skoj! Vi såg även att det byttes vapen mellan spelare, Så plockar nån upp en sniper rifle men alla vet att personen i fråga suger på att använda vapnet kan han ge bort det till nån annan i co-op gruppen. Vi fick även se det nya hotet mot borde människor och Locust i Gears of War 3 som går under namnet Lambent. Ni som har spelat igenom Gears of War 2 vet var sörjan som rinner under planeten kan göra mot Locust. Demot slutade med en fight mot en Lambent Berserker och bara den fighten fick mig att se fram emot Gears of War 3. Lyckad visning i mina ögon.
Crytek gör exklusivt spel till Xbox 360

Vi visste att Crysis 2 skulle släppas till Xbox 360 och Playstation 3, Men Crytek har även jobbat med något annat, Helt exklusivt för Xbox 360 kommer Crytek släppa spelet Kingdoms. Vi fick inte se mycket, men spelet verkade utspela sig under romar tiden, I en intervju som Geoff Keighly gjorde efter showen lyckades han ta reda på att det ser ut att bli en tredje persons action spel som kan innehålla visa FPS inslag. Ska bli intressant och se vad Crytek levererar

Fable III

Peter Molyneux kom även det här året för att lovorda sitt Fable III. Men då jag har tröttnat på att lyssna på vad gubbfan med storhets ideer har att säga lyssna jag inte så noga. Blev lite förvånad att stackars lilla Milo inte fick nåt rampljus i år, Gissar på att han gick och dränkte sig i dammen.

Halo: Reach

Äntligen fick vi lite från Halo: Reach’s singleplayer. Det första jag la märke till var att Spartan soldaterna i Noble Team känns mer som människor än vad allas våran favorit Spartan Master Chief gör. Vi fick se Noble Team leda en attack mot en bas men blir attackerade av Elites, Grunt & Jackals. Kommer bli otroligt roligt att slåss mot Elites igen, jag fick nog av apjävlarna i Halo 3 och Halo 3: ODST, Fienderna känns mer brutala den här gången och vi ser Elites storma rakt mot en. Demot slutade med att vi fick se att det kommer finnas rymd strider med i Halo: Reach och satan vad kul det såg ut! Kanske Bungie lämnar Halo serien bakom sig med ett spel man inte kommer glömma bort.
Kinect

Utan tvekan vad det Kinect som Microsoft la ner mest tid på under deras presskonferens, detta är dock både på gott och ont. Vi fick se hur vi genom Kinect kommer kunna styra våran Xbox 360 men hjälp av att röra dina händer och med din röst. Såg faktiskt rätt intressant ut. Vi fick se att man kommer kunna video chatta med folk som sitter på MSN Live genom Kinect på din Xbox 360.
Det visades även upp ett par titlar som kommer finnas redo dag 1 för Kinect.

Kinectimals

Kinectimals är en sorts version av Nintendo DS spelet Nintendogs, fast bra mycket gulligare. Vi fick se en liten flicka sitta och leka med en tiger, det var så att min “gullig-metet” total exploderade! Det blir att jag kommer lägga min manlighet på hyllan och gulla hejdlöst när Kinect släpps. har det achievements ska jag fan ha allihop!

Kinect Sports

Kinect Sports är i princip Wii Sports fast till Xbox 360, Vi fick se lite olika sporter man kommer kunna spela, Dem flesta friidrott sporterna finns med. Nintendo Wii lärde folk att första sina TV apparater genom att slänga sin Wii Remote mot TV’n, Och här kommer Microsoft som lär och springa rakt in i den! Såg lite väl “meh” ut om du frågar mig.

Kinect Joy Ride

Joy Ride var ett spel vi skulle fått för länge sen, När NXE kom till Xbox 360 för ett bra tag sen. Men visar sig att spelet gick tillbaka till ritbordet för att lägga till Kinect “kontroller”, Det är ett go kart spel där du låtsas hålla en ratt i luften för att styra, När Joy Ride visades upp för första gången var jag intresserad, Men att jag nu får veta att jag måste sitta och hålla händerna framför mig hela tiden tilltalar mig inte det minsta, Bara att hoppas att Microsoft lägger in support för vanlig kontroll.

Kinect Adventures

Kinect Adventures är ett spel där du står på en plattform som går på en räls och du använder din kropp IRL för att flytta dig i spelet så du kan plocka mynt och poäng. Vi fick även se samma koncept fast man åkte forsränning, Man kan vara 2 personer som sitter i samma båt och spelet såg lite små kul ut, men nog inget man spelar en längre tid.
Your Shape Fitness Evolved

Your Shape Fitness Evolved är precis vad man kan tro det är, Ett Wii Fit spel på Xbox 360, Men den här gången verkar man faktiskt kunna få sig en rejäl workout! Kanske blir ett tränings spel till och med jag kommer plocka upp!

Dance Central

Harmonix har länge velat göra ett dans spel, men tekniken har inte funnit där. Men med Kinect kommer dem släpps spelet Dance Central. Verkar som man verkligen kommer kunna lära sig några snygga dans moves som man kan ta med sig ut på krogen! Men det vill säga om man inte är tillräckligt packad när man spelar spelet så man har minnesluckor dagen efter. Detta är ett spel jag INTE kommer spela nykter! Men kan garantera att Dance Central kommer sälja sinnesjukt bra

Xbox 360 Slim

Då vart den äntligen utannonserad. Xbox 360 kommer i en slim version, den kommer ha inbyggt Wifi, en 250 GB HDD och kommer ha perfekt support for Kinect ( men den vanliga Xbox 360 Elite kommer du behöva en ström adapter till Kinect, så är inte fallet med Slim versionen ) Men vad som var mest förvånande var release datumet för Xbox 360 Slim, Det blir denna eller nästa vecka! Och priset kommer vara precis samma som en Xbox 360 Elite kostar idag! Det kommer nog garanterat bli en uppdatering av hårdvara för mig i år. Vi fick även release datumet för Kinect, Den 4’e November kommer vi få vifta med händerna som dårar, något pris fick vi dock inte veta, men med tanke på ryktet att Kinect skulle kosta 1500:- och gamers världen över gick bärsärkargång vill nog Microsoft försöka sänka priset.

Summering:

Gillar man hela Kinect konceptet var det en helt ok presskonferens. Tycker den dock var väldigt fattig på exklusiva saker, Den enda oväntade titeln var väl Cryteks, Kingdoms och att Xbox 360 slim kommer ut nu i veckan. Men E3 är långt från över och helt nya spel kommer visas upp under dem kommande dagarna. Imorgon är det Sony’s och Nintendos tur, Vi får se hur dem möter sig upp mot Microsoft.

Då var det äntligen ute. Natal som har varit arbetsnamnet på Microsoft rörelsekänsliga kamera som kommer till Xbox 360 kommer att heta Kinect. Frågar du mig är det otroligt korkat att byta namn då vi har använt just namnet Natal i 1 år nu sedan det blev utannonserat på förra årets E3. Sen rullar inte precis namnet Kinect av tungan.

Vi har nu även fått ett ungefärt release datum för Kinect, Ser ut som att nu i November kommer vi få vifta runt med armarna som galningar. Det har även ryktas om en Xbox 360 Slim som ska ha Kinect inbyggt och är det sant så bör vi se den lagom till jul handeln.

Nu på Måndag den 14’e Juni riktas alla gamers världen över mot LA Convention Centre för årets upplaga av E3. Spel bloggare överallt kommer hålla stenkoll på vad som kommer visas upp, och det kommer absolut vara samma här på Talinth.se. Först ut nu på Måndag håller Microsoft sin presskonferans och på Tisdag är det dags för Nintendo och Sony. Gametrailers.com kommer att streama alla i full HD!

Väl mött nu på Måndag kväll!