Category: Nintendo Wii

När folk frågar mig vilka mina bästa spelminnen är, så finns den en gemensam faktor, 8/10 fall så har det med Nintendo att göra. Men tyvärr har jag latat mig otroligt mycket när det kommer till spel, kommer ju alltid nåt nytt och är det nåt företag som fallit i glömskan för mig så är det Nintendo. Men när jag skrev mitt förra inlägg om vad jag ser fram emot 2015 och kom till Zelda för Wii U väcktes nåt i mig, kärleken till Ninendo.

Jag har alltid älskar Zelda serien, och markerat min kropp med Triforce på ryggen för att visa min kärlek till serien. Men känner mig samtidigt som en hycklare då trots att jag äger dem flesta Zelda titlarna har jag inte spelet igenom dem som släpptes efter 2000. Men nu är det fan dags att ta mig i kragen och kasta min in i Links värld!

Som ni ser nedan så är detta dessa spel jag ska beta av, A Link Between World finns inte med på listan då jag slaviskt spelade igenom hela äventyret på release.

Först ut kommer att bli The Legend of Zelda – Twilight Princess. Har bara testat cirka 10 minuter av det på Gamecube när min barndomvän Jakob skaffade det. Köpte det på release när det väl kom till Wii men då jag är lite av en grafikhora såg det förjävligt ut med komponent kabel. Men nu med Wii U och dess HDMI är dem problem jag hade förr bortblåsa. Näfan, dags att sätta igång!

Nu när “sommaren” börja närma sig sitt slut så är det återigen dags att damma av konsolerna där hemma. Jag vet inte hur vädret har varit där ni spenderade eran sommar, men här i Mölndal & Göteborg har sommaren dominerats av regn och rusk, men vi har även haft våra fina veckor. Så det är under dessa “skit” dagar man får passa på att sätta sig ner med ett spel.

Ni som läste mitt förra inlägg ang sommarn vet att jag har svårt att hålla spelintresset uppe, men trots detta satte jag mig med några spel för att få timmarna att gå. Det första blev Spec-Ops – The Line till Xbox 360, och det tog verkligen inte lång tid innan jag stängde av konsolen. Men efter ett tag så märkte jag varför jag var så uttråkad, det var så illa att jag tröttnat på att lira på min Xbox 360, detta är trots allt min huvudplattform, så jag tog en titt på maskinerna som stod under TV och valde konsolen med mest damm på, detta var naturligtvis min Wii.

Efter uppdaterat maskinen så tog jag mig ett titt på Virtual Console delen, och märkte att jag hade 4000 poäng att spendera, så det slutade med att man köpte på sig en hel del SNES spel, Blev överlycklig när jag såg att Mega Man X och Mega Man X-2 hade kommit upp! Passade även på att köpa Mega Man 1-6 när jag ändå var i gång.

Barnasinnet kickade igång och jag satte mig med Mega Man X direkt, kommer fortfarande ihåg vilken ordning bossar ska besegras och deras svagheter, man fick sig en liten “Blast to the Past”.

När sista bossen låg besegrad kände jag att det kanske är dags att sätta sig med alla Wii spel som jag inte kört igenom än, och dessa är _många_, har ju inte ens knappt spelat Super Mario Galaxy!

Men utav nån anledning blev jag sugen på ett rollspel, och utav dem 3 JRPG spelen jag har i hyllan fick det första bli The Last Story.

Rollspel har alltid varit min favoritgenre, speciellt JRPG’n, men under denna generation har utbudet och kvalitén varit usel. Dem enda två rollspelen under denna konsol generationen jag faktiskt har kul med är Blue Dragon och Final Fantasy XIII-2 ( nåja, för XIII-2 ) men allt annat har varit skräp i mina ögon. Om vi tittar tillbaka på SNES och PS2 tiden så var det himmelriket för genren.

The Last Story fick heller inte det en vidare bra början, då spelet voiceacting och dess dialekt nästan fick mig att kasta min classic controller i marken, dryg brittisk dialekt…. Men några timmar in i spelet hade jag till en viss del vant mig, men önskade hela tiden att jag skulle kunna välja japanskt tal och engelsk text. Nåt som dock gjorde mig glad är just att spelet har support för classic controller, för ska jag spela ett japanskt rollspel i många många timmar så vill jag inte behöva sitta och vifta som en idiot med ADHD framför TV’n, Jag får tillräckligt med träning på gymmet, när jag spelar vill jag kunna ta det lungt.

28 timmar speltid senare är The Last Story avklarat, och jag är faktiskt lite förvånad av min speltid, då jag är van vid att denna typen av spel brukar hamna på 100+ timmar för mig, då jag _måste_ levla upp allt och fixa dem bästa vapen och utrustning, ändå hade jag lyckats med allt detta på 28 timmar, Jag tänker inte gå in på en djup recension av själva spelet och dess story, för då kommer jag inte hinna spela några andra spel. Men för mig kände jag faktiskt att en del av den japanska rollspels genren börjar intressera mig igen, kanske är hoppet ännu inte ute?

Dem två andra rollspelen som står i hyllan nu är Xenoblade Chronicles och Pandora’s Tower, men känner att jag måste sätta tänderna i Super Mario Galaxy för en gångs skull!

Då var vi här igen, den s.k “Svenska Sommaren” har slagit till och i alla fall här i Mölndal är värmen riktigt behaglig och det är klarblå himmel. Så här har vädret varit lite av och till under juni och juli månad, regnet kanske öser ner, men fortfarande rätt varmt.

Som människa är detta underbart, men som gamer försvinner lite av längtan att sätta tänderna i ett helt nytt eller kanske ett gammalt spel, man vill försöka uppleva sommaren bäst man kan. Nu talar jag bara för mig själv här naturligtvis, kanske dem som tycker det är bra skönt att stanna inne och lira hela dagen, men det är inte för mig.

Detta har ju även drabbat Talinth.se, då spelar jag inte just nu så finns det inte så mycket att skriva om, men vi har som sagt haft en helt underbar vecka här på västkusten, och det ser ut som att nästa vecka går vi tillbaka till skitvädret, men med detta kommer även spelsuget tillbaka!

Nu är det iofs inte så att man inte spelat nåt under sommaren, Jag tog en resa upp till Uppsala för att hälsa på mina goda vänner, bland annat bloggaren Joakim Högberg som driver sidan Jocpoc.se. Där satte vi oss och spelade klassiska NES, och spöade skiten ut spelen Mega Man 2, Mega Man 4 och Super Mario Bros 3. Plockade även upp 3DS spelet Theatrhythm Final Fantasy, ett spel som verkligen höll mig sysselsatt in på småtimmarna.

Så där har ni det, varken jag eller bloggen är döda, bara så att jag vill njuta lite av solen 🙂
Fast iofs just nu i skrivande stund har jag laddat ner Mega Man 1-5, Mega Man X och Mega Man X-2 från Virtual Console, och känner att jag inte kan hålla mig. Game on!!!!

Det var ett bra tag sedan jag postade nåt på bloggen, och finns en väldigt bra anledning till detta, och denna är sommaren. Under denna period om året försvinner mitt spelsug nästan helt, enda “fixen” man får är via korta spel till iPhone. Men nu dem senaste 2 veckorna märker jag att sommaren packat sina väskor och flytt Sverige, regnet öser ner och det är otroligt sällsynt att värmen nåt över 20 grader. Detta gav även bloggandet en rejäl känga då man hellre spenderar tid utomhus när man väl kan och spendera tid med nära och kära.

Men nu är hösten i princip här och när man kollar på release listan över vilka spel som släpps den kommande tiden så kan vi lungt konstatera att hösten / vintern 2011 kommer bjuda oss på sjukt mycket underhållning och att plånboken kommer känna sig bra utnyttjad. Så efter jag kollat runt på mina bokningar på Webhallen kom jag fram till den här lilla listan på måste-ha-spel.

Xbox 360 

 •  2011 – 08 – 26 : Deus Ex – Human Revolution
 • 2011 – 09 – 09 : Dead Island
 • 2011 – 09 – 20 : Gears of War 3
 • 2011 – 10 – 07 : Dark Souls
 • 2011 – 10 – 07 : Rage
 • 2011 – 10 – 21 : Batman – Arkham Ciy
 • 2011 – 10 – 27 : Battlefield 3
 • 2011 – 11 – 08 : Call of Duty – Modern Warfare 3
 • 2011 – 11 – 11 : The Elder Scrolls V – Skyrim
 • 2011 – 11 – 15 : Assassin’s Creed – Revelations
 • 2011 – 11 – 15 : Halo – Combat Evolved Anniversary
 • 2011 – 11 – 18 : Saint’s Row – The Third

Playstation 3 

 • 2011 – 09 – 07 : Resistance 3
 • 2011 – 09 – 14 : God of War – Collection Vol. 2
 • 2011 – 09 – 22 : Splinter Cell Trilogy HD
 • 2011 – 09 – 28 : ICO / Shadow of the Colossus – HD Collection
 • 2011 – 11 – 01 : Uncharted 3 – Drake’s Deception

Nintendo Wii

 • 2011 – 11 – 18 : The Legend of Zelda – Skyward Sword

Nintendo 3DS

 • 2011 – 09 – 09 : Star Fox 64 3DS

 

 

Och dessa releaser är bara dem som har fått datum vid det här laget. Vi säger ofta att “Detta blir det bästa spelåret!”, men det ser ut som att 2011 utan tvekan kan bli det bästa på många år. Nu ska jag bara iväg och sälja en njure så man har råd med allt…

Då vart det dags igen, den tiden på året då gamers världen över vänder sina blickar mot Los Angeles Convention Center under några få dagar för att få reda på vad vi har att vänta oss inom spelindustrin minst 1 år framåt.Och ikväll 18:00 svensk tid startar Microsoft E3 med sin presskonferens och sent inatt klockan 02:00 är det Sonys tur och Nintendo sparkar igång sin konferens imorrn klockan 18:00. Vi kommer kunna följa allas presskonferenser live på sidan Gametrailers.com.Så vad har vi att vänta oss från dessa 3 titaner inom spelindustrin, här nedan finner du var jag hoppas vi får se i kortform.

Microsoft

Förra året koncentrerade sig Microsoft mer på “casual” publiken men 90% fokus på Kinect och detta gick inte hem hos “hardcore” spelarna och detta är något som Microsoft vet och jag hoppas att dem inte skjuter sig i foten i år igen med detta konceptet. Vi har inte hört mycket av vad Microsoft kommer visa upp, egentligen det enda vi vet är att dem kommer visa upp Gears of War 3 och Forza Motorsport 4, så antingen är Microsoft helt grymma på bevara hemligheter eller så kommer det vara rätt tomt hos Microsoft och dem kommer tjata om hur många Kinect enheter dem sålt.

Vad jag skulle vilja se är vad 343 Industries har jobbat på, rykten säger att det är en HD re-make av Halo: Combat Evolved och visst hade det varit kul att se detta otroliga spel i full HD, men jag skulle hellre se vad som väntar Master Chief i ett Halo 4.
Vi kommer nog garanterat få se och höra om höst uppdateringen av Xbox 360 dashboard, och Microsoft lär följa sin tradition med att total ignorera Europa och ge USA en massa smaskiga extra grejer till Xbox Live.
Att Microsoft älskar Call of Duty är inget nytt och vi lär garanterat se Call of Duty – Modern Warfare 3 under deras konferens där dem kommer utannonsera att Xbox 360 kommer få map packs DLC först, som vanligt alltså.
Visst Xbox 360 är nu en gammal konsol och det vore kul om vi fick höra något om “Xbox 720” då Nintendo planerar att visa upp sin nya konsol så vill nog varken Microsoft eller Sony ligga långt bakom. Jag vet inte om Microsoft kommer försöka ta sig in i det bärbara “konsol kriget” men en ny handhållen konsol utan dem kommer nog fokusera mer på deras Windows Phone 7 ( vilket inte intresserar mig för 5 öre )
Men det spel jag främst ser fram emot som säkert Microsoft kommer visa upp är The Elder Scrolls 5 – Skyrim.

Så det kan bära eller brista för Microsoft i år, då information om vad vi kan vänta oss är nästan obefintlig. Men snälla Microsoft….. Låt oss slippa Peter Molyneux med hans löften han aldrig kan hålla.

Sony

2011 har hittils varit ett otroligt tufft år för Sony, och då pratar jag naturligtvis om PSN fiaskot, Sony förlorade många många kunder under denna hackattack där PSN användares person och kontouppgifter blev stulna och tjänsten PSN låg nere i över 1 månad. Men förra veckan kom äntligen tjänsten tillbaka och vi fick några få gratis spel och PSN+ i 30 dagar som plåster på såren. Sony hanterade denna hackattack otroligt dåligt och bristen på information till oss kunder var patetisk. Sony lär nämna denna attack under deras presskonferens och visa att man nu har lagt det bakom sig och det är dags att blicka framåt.

Precis som Nintendo har Sony en ny konsol att visa upp, NGP, PSP2, PSP Vita eller vad den nu kommer att heta kommer troligtvis ta stor plats, och måste säga att jag själv är riktigt intresserad av Sony nya bärbara konsol. Men det spelet jag mest ser fram emot och som garanterat kommer få mycket fokus är Uncharted 3: Drake’s Deception, Sony kommer troligtvis ge ut 3D glasögon till publiken och visa ut gameplay från spelet i 3D. Själv tycker jag hela 3D konceptet till film och spel börjar bli lite tjatigt nu, men från vad jag har hört ska 3D’n i Uncharted 3 hjälpa med att döma avståndet när man göra långa hopp m.m, detta är nåt jag gillar men kommer knappast plocka upp en 3D TV enbart för det.
The Last Guardian blev som sagt återigen försenat och planeras att släppas 2012 men det är fan dags att visa oss gameplay och inte samma trailer om och om igen, får vi inte höra nåt om spelet i fråga börjar jag bli rätt orolig om spelet ens kommer släppas till denna generation. HD samlingen av Ico & Shadow of the Colossus kommer nog visas upp och förhoppningsvis kommer vi få veta när vi i Europa kommer få denna sjukt efterlängtade samling.

Vi kommer garanterat få se bra mycket mer från FPS spelet Resistance 3 som ser bättre och bättre ut varje gång vi få se en ny trailer och jag är själv intresserad av vart serien kommer gå efter hur Resistance 2 slutade. Sucker Punch kommer troligtvis visa upp Sly Cooper 4 nu när dem är klara med sitt InFamous 2 som släpps nu i veckan och även det spelet kommer nog visas upp. David Jaffe lär dyka upp och visa mer och ge oss ett release datum för det nya Twisted Metal.
Men ett spel som totalt kan stjäla E3 är ryktet om ett God of War 4! Nu när Kratos slaktat alla grekiska gudar så är det väl dags att ge sig på nån ny religion, och jag tvivlar på att det skulle vara nordisk mytologi så om spelet ens finns skulle jag gissa på att Kratos tar en charter resa till Egypten och slaktar mumier och snubbar med hund huvuden.

Kort och gott kan vi förvänta oss en bra konferens från Sony, och efter all skit dem fått genomlida de senaste månaderna behöver dem en “win” just nu. Skulle även vara trevligt om vi får reda på nåt om Playstation 4.

 

Nintendo

Nintendo sitter på ett triumf kort, och det är uppföljaren till Nintendo Wii, men vad kommer vi få se? En Wii HD? Visst det skulle vara kul att få spela ett Mario spel i 1080p men Nintendo älskar att vara unika och att bara slänga på HD på deras nuvarande konsol tvivlar jag på. Rykten säger att deras nya konsol “Project Café” ska vara minst lika kraftfull som Xbox 360 och Playstation 3, vilket är lite oroväckande att deras helt nya konsol är lila kraftfull som 2 konsoler som varit ute på marknaden i över 5 år nu. Vore underbart om Nintendo släpper en riktigt “powerhouse” till konsol och kommer kunna mäta sig med “Xbox 720” och “Playstation 4”. Tydligen ska maskinen vara bakåtkompatibel med Wii och att du kommer kunna koppla in din Wii fjärr på konsolen, betyder detta kanske att Nintendo nu lämnar rörelse tjafset bakom sig? Själv sitter jag hellre med en kontroll än att vifta runt med armarna som en dåre när jag spelar tv-spel. Nintendo kommer förhoppningsvis visa upp många spel till 3DS då deras titlar dem släppte med maskinen va rätt ointressanta, Hade sett bra annorlunda ut om antingen ett Zelda, Mario spel släpptes med maskinen. Jag hoppas själv på att vi kommer få se ett helt nytt Metroid spel ( i 2D TACK! ) till 3DS, dess online shop för 3DS kommer det snackas om och förhoppningsvis kommer vi få veta att alla spel som finns nerladdningsbara till Wii även kommer funka till 3DS, ett bärbart Super Metroid är en dröm för mig. Super Mario 3DS har vi bara sett en logo på hittils och jag förväntar mig att vi kommer få se gameplay och även få ett releasedatum.

The Legend of Zelda – Skyward Sword kommer visas upp och det skulle inte förvåna mig om det kommer 2 versioner av spelet, en till Wii och en HD version till Nintendos nya konsol. Lite tråkigt att denna underbara spelserie verkar bli “The Bastard Child” och hamnar mellan 2 konsolgenerationer precis vad som hände med Twilight Princess som släpptes till Gamecube och Wii. Nintendo vann utan tvekan förra årets E3 och mycket talar med att dem kammar hem vinsten i år igen.

 

Summering

Mycket kan hända under E3, och det jag nämnt ovan är bara en bråkdel av vad vi kan förvänta oss. Jag ska försöka uppdatera bloggen så mycket som möjligt under kvällen samtidigt jag sitter med bloggaren Jocpoc på skype och följer E3 live.

När Nintendo sade att Metroid Prime skulle utvecklas av studion Retro Studios och att det skulle bli ett FPS spel så rasade alla mina förhoppningar om en värdig uppföljare till Super Metroid. Tiden gick och på releasedagen av Metroid Prime köpte jag spelet ändå, efter jag kommit hem och spelar Prime i cirka 10 minuter så var jag fast och förälskad i vad Retro Studios hade lyckats med. Nu efter 3 spel i Prime serien är det dags för en annan studio att visa vart dem kan föra Metroid serien, och den utvecklaren blev Team Ninja ( Ninja Gaiden ). När jag fick höra att Ninja Gaiden skulle utveckla Metroid: Other M började jag ana oro direkt då utvecklaren har en tendens att på kvinnliga karaktärer blåsa upp deras BH storlek till medicinbolls storlek, men tack och lov hade Nintendo ett vakande öga över projektet och Samus blev intakt för det mesta.

Något som är helt nytt för Metroid serien är en rätt djup storyline, men många cutscenes och några otroligt läckra CG filmer, men det största måste nog vara att för första gången hör vi Samus tala, detta är både på gott och på ont då Samus är en jävel på att babbla, och har en tendens att överanalysera allting, dock detta kan nog ha att göra med att mycket gick nog förlorat i översättningen så att på Japanska tror jag Samus inte är lika störande. Vi får även lära oss mer om Samus bakgrund, vad hon gjorde innan hon blev prisjägare. Hon var med i Galactic Federations, där hon ingick i en specialstyrka. Vid den här tiden var Samus inte vidare gammal och med det kommer en mental förmåga av vad vi här i Sverige kallar för fjortis. Hon ifrågarsätter allt, och är kort och gott en “pain in the ass”. Vi får reda på att när deras befäl Adam Malkovich ger gruppen en order visar alla att dem förstår ordern genom att ge tummen upp, men naturligtvis ska Samus vara “unik” och ger alltid tummen ner…Moget värre.

Visst är det kul att få reda på lite mer om Samus Aran, men lite av mystiken kring denna kvinnan går förlorad pga detta, men ibland får man bita i det sura äpplet och helt enkelt acceptera det, Vill dock inte i nåt spel få reda på vad Mario & Luigi gjorde innan dem blev rörmockare så att säga.

Spelet öppnar med en sinnesjukt vacker CG film som visar slutet av Super Metroid ( som enligt mig är ett av världens bästa spel ), där vi får se sista striden mellan Samus och Mother Brain, där Samus går segrande från striden tack vare en Metroid som Samus hittade i Metroid 2, Metroiden hade i det spelet precis kläckts från ett ägg och trodde att Samus var dess Mamma. Men den lilla flygande maneten offrade sitt eget liv för att rädda Samus. Efter att Samus gett sin rapport om vad som hade hänt så drar hon iväg i sitt skepp, Det tar inte lång tid innan hon får ett S.O.S meddelande kodat med texten “Baby’s Cry”. Samus sätter kurs mot skeppet som skickat signalen och finner en GF ( Galactic Federation ) skepp. Hon landar och det tar inte lång tid innan hon möter sin gamla styrka från armen som även dem hört meddelandet, Styrkan leds av hennes gamla befäl Adam Malkovich som ger Samus den kalla handen och kallar henne en outsider.

För en gångs skull i ett Metroid spel så blir inte Samus av med alla sina förmågor på något löjligt sätt, utan den här gången har hon hela sin arsenal intakt….MEN, Hon får order av Malkovich att bara använda visa förmågor och man låser upp vapen och förmågor genom att Malkovich tillåter det genom spelets. Kan tyckas otroligt löjligt, men skulle Samus återigen bli av med arsenalen  genom att hon flyger in i nån vägg hade det bara varit skrattretande.

Uppläget i Metroid: Other M kan bäst beskrivas som ett 2.5D spel med FPS inslag. Du styr Samus genom att hålla din Wiimote som en NES kontroll och kan genom att rikta Wiimoten mot TV’n gå in förstapersons vy, detta är nåt som faktiskt funkar riktigt bra och det är aldrig något lagg mellan de båda perspektiven, dock kan Samus inte röra sig när man ser från hennes hjälm, utan bara precisions sikta och leta efter föremål som man i “2D” perspektivet aldrig skulle se. Samus har även begåvats med en rejäl autoaim, springer du ner i en korridor fylld med fiender är det bara att spamma skjuta knappen och varje skott landar, detta gör spelet otroligt lätt men ger känslan att Samus är en riktig badass. Men att göra spelet så här lätt är faktiskt lite tråkigt, då det är bara visa boss strider som bjuder på någon form av utmaning, men när man väl lärt sig en boss simpla rörelseschema så går bossen troligtvis ner på 2’a försöket. Det stora problemet är att Samus kan bara skjuta missiler när man är i FPS vy, och många fiender kräver att man först skjuter dem lite med Samus armkanon för att sen avsluta dem med en missil, så det blir en hel del bytande fram och tillbaka. Men skulle Samus kunna skjuta missiler från 2D skulle man nästan kunna klara av spelet med ögonbindel.

Något som är helt borta är energi och extra missiler som fiender tidigare i serien alltid tappat när man besegrat dem, Istället kan Samus enbart få tillbaka sin hälsa i dem rum där du kan spara ditt spel, dock är dessa stationer generöst utspridda. Dock har man näst intill oändligt med missiler, då skulle du ha helt slut på missiler håller du inne A knappen och riktar Wiimoten mot TV’n och på nåt sätt fyller detta på missiler i ett snabbt tempo, Men har man plockat upp missil expansioner som finns här och var behöver du sällan fylla på. Även hälsan kan fyllas på genom att göra samma sak, dock bara om Samus hamnar på mindra än 1/5 av sin hälsa, dock återställer detta inte Samus till full hälsa utan fyller minst på 1 energitank ( man kan finna uppgraderingar till detta ), Den flesta gånger man behöver använda sig av detta är under bossfighter men man får planera i förväg då det tar några sekunder för att hälsan ska fyllas på, och blir du träffad av något får du göra om allt igen.

Måste säga att vad Team Ninja har gjort är otroligt imponerande när det kommer till gameplay, men vissa problem som Team Ninja har haft i tidigare spel går även att hitta i Other: M, Det första gäller kameran som för det mesta gör ett utmärkt jobb att följa Samus och visa det man behöver se, men ibland under intensiva fighter får den lite problem och man ser inte vart man blev skjuten från. Sen är det ibland svårt att bedöma djup när det kommer till plattforms hoppande, Flera gånger har jag råkat hoppa ner i lava då avståndet mellan plattformar är svårt att döma, sen känns det även lite mysko att styra Samus med styrkorset då spelet är i 3D, men detta är något man snabbt vänjer sig vid.

Musiken är även helt klockren i Other: M, speciellt när vi får höra mixar från Super Metroid som kickar in precis vid rätt tillfällen och ger oss av den “gamla skolan” underbara flashbacks.
Något som dock saknas i Other: M är känslan av att vara isolerad och ensam, något som varit en nyckelfunktion i tidigare delar av serien.

Det grafiska är helt felfritt i mina ögon, spelet är otroligt vackert och det är svårt att komma ihåg att det är en Wii man spelar på. Men vad som är Metroid: Other M största problem är att det är otroligt kort spel, Jag klockade in min första genomgång på 6 timmar, 45 minuter, Då är matpauser och toa besök inkluderat, Och det finns inga olika slut beroende på hur mycket power ups du plockat upp, så mycket omspelningsvärde finns det tyvärr inte.

Så då kommer vi fram till frågan om detta spelet är värt att köpa, är du en fan av Metroid så är det ingen fråga om saken, detta är ett spel du måste ha i din samling, men rekommenderar även Metroid – Other M till folk som är helt nya till Samus Arans universum. Ser gärna att Team Ninja utvecklar ännu ett Metroid spel.

Betyg: 8/10

Den här dagen har jag verkligen sett fram emot, som dem flesta säkert fattat så är jag en stor fan av Metroid serien ( se bannern för sidan ), Men varit lite skeptisk mot Other M då det är Team Ninja ( Ninja Gaiden serien ) som ligger bakom utvecklingen av spelet, anledning till min oro är att Team Ninja har en tendens att reta gallfeber på mig med deras spel med otroligt dålig kamera, tjejer med bröst som ser ut som mindre planeter och väldigt oförlåtande svårighetsgrad i deras spel. Men det ska faktiskt bli kul att få spela på Wii igen, visst har jag en ruggit stor backlog av spel till Wii som jag måste spela ( Mario Galaxy 1 & 2, Zelda – Twilight Princess m.m ) men Metroid spel har alltid förtur. Så snart ska man sätta sig ner med Samus och se vad som egentligen hände efter Super Metroid.

Nu på Måndag den 14’e Juni riktas alla gamers världen över mot LA Convention Centre för årets upplaga av E3. Spel bloggare överallt kommer hålla stenkoll på vad som kommer visas upp, och det kommer absolut vara samma här på Talinth.se. Först ut nu på Måndag håller Microsoft sin presskonferans och på Tisdag är det dags för Nintendo och Sony. Gametrailers.com kommer att streama alla i full HD!

Väl mött nu på Måndag kväll!