Retrospelsmässan 2013

Att spelkulturen växer råder det ingen tvekan om, men när det kommer till events som är dedikerade till spel här i Sverige så finns det tyvärr inte så mycket, medans jänkarna har sina PAX och Comicons där spel får stor fokus så ligger norden efter rejält. Men vi har i alla fall två guldkorn att briljera med, den ena är Gamex som jag dock aldrig varit på ( än ), och här i goa Göteborg har vi Retrospelsmässan.

Jag har aldrig tidigare varit på denna mässan, och det var faktiskt flickvännen min som frågade om jag var intresserad av att gå dit ( best girl ever? ) När vi väl kom till Eriksbergshallen märkte vi en sak direkt, det finns _många_ underbara nördar och det var bara att ställa sig i led och stå och köa i cirka 1.5 timme, men som tur var gjorde solen sitt bästa att hålla oss varma.

Detta är då en mässa som är för retrospel, så jag blev glad av att se yngre killar och tjejer ( Youtube generationen ) dyka upp och vara ivriga över att se vad som fanns när jag själv växte upp. Väl inne på mässan pågick en tävlingen i Super Mario Bros där 2 personer tävlade i vem som kunde klara av spelet först, och långt inne på mässgolvet kunde man höra chiptune musik, jag kände mig dvs som hemma direkt.

Överallt stod försäljare och sålde spel, samlarobjekt, ja nästan allt man kan tänka sig som hör till nördkulturen. Jag var själv jakt på 3 saker, 2 kopior av A Link to the Past, Chrono Trigger & Final Fantasy VI till SNES, men tyvärr hitta jag dock inget av dessa, men hade ändå spenderar byxorna på mig och jag ville verkligen gå från mässan med fullproppade påsar, och detta är precis vad som hände. Först plocka man upp några svampar från Mario, men det var en sak som jag gick förbi om och om igen, en klassisk Nintendo skylt, men priset på denna låg på 1500:-, efter tvekat både en och två gånger och med 10 minuter kvar tills mässan skulle stänga var jag tvungen att slå till!

Det fanns även en annan skylt med Atari loggan som det i princip var aktion på, jag var inte det minsta intresserad av just denna, men fick senare reda på att den hade sålts för 5000:- och att pengarna gick oavkortat till BRIS 🙂

Det fanns även en liten galleria med spel konst som jag stod och tittade på ett bra tag, här var det en stor målning av Ryu från Street Fighter, Link och Zelda m.m, men priserna för dessa var lite för tunga för mig, men att få tag i såna målningar och hänga upp i vardagsrummet hade varit underbart!

Men fanns en riktigt negativ sak med Retrospelmässan, och det är storleken, för mässan använde bara halva ytan av Eriksbergshallen och det var rätt trångt där inne, speciellt vid försäljnings områdena, detta är nåt jag hoppas fixas tills nästa års mässan ( om det blir nån? ). För med tanke på den kvartetslånga kön så är det rätt uppenbart att Retrospelsmässa bara kommer växa och växa.

Kort och gott är jag rätt nöjd med vad jag fick uppleva, och kommer utan tvekan att närvara på 2014 upplaga av Retrospelsmässan, och speciellt glad är min 3DS’s som fick otroligt många StreetPass, och från folk från olika länder, stötte tydligen på nån från Japan och USA, så nu har man en enorm arme av Mii’s!

Men som sagt kom jag inte över några spel,men dock en massa annat nördigt, se bilden nedan 🙂