Pirater i Lego…Yarr!

Då fortsatte kampen med jobbet att bli klar med min “pile of shame”, som bara växer sig större och större. Nu efter jag spelade igenom Hunted – The Demon’s Forge, behövde jag ett lite mer färgglatt spel, och vad är inte mer färgglatt än Lego spelen? Den här gången fick det bli Pirate of the Caribbean. Anledningen till varför detta spelet hamnade på skämshögen var mest för att spelet innehåller alla 4 filmerna, och vid tillfället då jag plockade upp spelet hade jag fortfarande inte sett den 4’e filmen, On Stanger Tides.

När dem första Lego spelen kom ut tyckte jag dem var otroligt roliga och nyskapande, och humorn dem lägger till i klassiska scener från filmerna får en ofta att skratta högt, men precis som Guitar Hero spelen ( och Call of Duty för den delen ) så kom en efter en, så börjar jag faktiskt tröttna på lego spelen. Och då har jag fortfarande inte spelat Batman eller Harry Potter lego spelen. Men ett av mina personliga problem med dessa lego spel är att achievement horan i mig kickar igång och jag kan verkligen inte sluta spela förens jag tagit 1000/1000, och så blev även fallet i detta.

Men precis som tidigare lego spel så har även Pirate of the Caribbean många ljusa stunder, men dessa spel lämpar sig bäst att spela i korta stunder, kanske en timme åt gången, men jag gjorde misstaget att sitta timme efter timme i sträck, fast iofs spenderade jag mycket tid med att titta på serien House MD på min laptop medans jag spelade.
Men i slutändan är i princip alla lego spel samma spel fast med olika skal. Tror det nog får dröja ett tag innan jag sätter mig med ännu ett lego spel, spelet tilltalar nog bra nya spelare till denna “genre”. Ska jag leka med “lego” så håller jag nog mig till Minecraft ett tag till.

Betyg 7/10