Aliens VS Predator Demo – Mina Första Intryck

Så nu har man suttit och lirat demot på Aliens VS Predator i cirka 2 timmar, så nu har jag en viss uppfattning om spelet. Demot är då enbart multiplayer i vanliga deathmatch anda för upp till 8 spelare. Den kartan som demot erbjuder är en mörk industri karta som verkar vara i favör mot Aliens. Du kan välja mellan att spela som Marine, Alien och Predator. Först kan vi börja snacka om klasserna. Första omgången fick jag köra som Predator då allt annat folk i lobbyn valt dem andra raserna, Ser ut som om att i deathmatch kan det bara vara 2 av varje ras.
Predator har sina klor att slåss med, men du kan även plocka upp avstånds vapen som finns på kartan, Jag testade att plocka upp ett spjut och en “frisbee” men pga kontrollerna i spelet var dem rätt svåra att använda praktiskt, Kanske fungerar dem bättre på en mer öppen karta? Så blev att jag använda klorna man startar med. Trycker man på Y som Predator sätter man igång sin osynlighet, Men helt osynlig blir du naturligtvis inte då Aliens och Marines kan lätt se dig ändå, Men visst hjälper det. Du attackerar med LB & RB, dvs dem små bumber knapparna. Detta blir till ett visst problem då man ska slåss eftersom man i princip måste flytta runt fingrarna. Predator kan även göra lång hopp genom att makera ett område med att hålla in LT och sen trycka på RT så gör man ett enormt hopp. Först tänkte jag att det kan vara en bra inledning till en attack, men den planen gick i graven då man har en viss återhämtningstid efter man har landat.

Sen har vi Aliens, Dem har bara 2 attacker, en stark och en svag, Men denna rasen har förmågan att klättre på väggarna och i taket, För att aktivera detta håller du inne RT. Det låter bra i teori, men i praktik när du blir jagad av båda Marines & Predators så blir det att man inte alls hamnar där man hade förväntat sig. Även Aliens likt Predator kan ta ett rejält språng för att komma undan eller ta sig upp på nåt ställe snabbt. Y knappen för Aliens använda enbart för att väsas, Va det har för funktion har jag ingen aning om, Kanske för att skrämma skiten ur en stackarns Marine kanske?

Som Marine känner du dig som levande bete för dem 2 andra raserna. Du är utrustad med ett maskingevär och har det där klassiska ljudet vi lärt oss att älska från Aliens filmerna, Man är även utrustad med en ficklampa för att lyssa upp alla mörka korridorer, Men nackdelen är att du är bra mycket lättare att ses utav fiender när du har den påslagen. Du har även en rörelsedetektor som fungerar som en sorts radar, Även här har vi det klassiska ljudet på detektorn från Alien filmerna, Det sätter garanterat atmosfär.

Aliens och Predator kan även smyga upp bakom fiender och göra en special attack som tar kål på din motståndare direkt, Men detta startar en scene som varar några sekunder, Och under denna tid är du helt öppen för attack, Så det gäller att välja rätt tillfälle.

Om vi tar en titt på demot i sin helhelt så är jag inte precis imponerad, Spelet har varit i utveckling under sån lång tid så jag hade förväntat mig nåt bättre. Kontrollerna kan inbland kännas hopplösa så vad som först kunde varit ett perfekt tillfälle för ett bakhåll slutar med att du ligger blodig på marken, Irretation moment garanterat.

Sen hur spelet ser ut blir jag faktiskt lite besviken, Ser inte precis ut som en titel så här långt in i denna generations hårdvara, Texturerna kan inbland se otroliga fula ut, och det är en hel del “clipping problem”. Visst grafiken är nog till en viss del nerbantad för multiplayer delen, Så jag kan tyvärr inte säga hur singleplayer läget blir.

Så att avsluta, Jag är lite besviken på Aliens VS Predator demot och jag känner att jag kommer nog inte spendera mycket tid med dess multiplayer. Men jag tänker dock inte avbeställa min order på Hunter Edition, Känner på mig att spelets singleplayer kommer fånga mig. Men nåt spelet lyckades med är ljudet som verkligen ger en bra atmosfär.

Alien VS Predator släpps till PC, Xbox 360 & Playstation 3 den 19 Februari, Demot jag testade var Xbox 360 versionen.