Tillbaka från Banoi

Ibland är semester verkligen något otroligt, få chansen att släppa alla bekymmer och bara njuta av värmen och solen på långa vita sandstränder, gå längs det klarblåa vattnet och plocka upp snäckor och diverse tillhyggen för att slå in skallen på alla dessa underbara zombies som gör att för att slita ut dina tarmar och käka upp din hjärna…. Den här semestern tog allt en väldigt udda vändning…. Dead Island visades upp för flera år sedan för första gången men sen dess var det helt dött och man började undra om hela spelet blivit skrotat, men för några månader sen dök en trailer upp som startade en sån otrolig hype och inte minst en massa gnäll från överkänsliga människor, då i denna trailern fick vi se en liten flicka förvandlas till en zombie för att sen hoppa på och bita sin far, som i sin tur tog tag i ungjäveln och kasta ut henne genom ett fönster. Tydligen tror dessa människor som blev så otroligt upprörda att småbarn kommer klara sig helt undan zombie apokalypsen när den väl kommer, ( psst så är inte fallet. )


Att Dead Island är ett FPS spel som fokuserar på att du använder melee vapen blev jag först lite skeptiskt mot detta, visst det finns spel som har klarat av det förr men har dock alltid känts lite segt och oprecis, visst Dead Island lyckas inte heller till 100% och jag märkte själv att jag ofta missade slag med diverse tillhyggen. Vanliga skjutvapen finns dock i spelet men är inte lika kul att sätta en kula i skallen på en zombie som i full fart kommer springande mot dig när du kan dra upp en köttyxa och hugga huvudet av det odöda rövhålet. Nåt som jag först var väldigt imponerad av i Dead Island var att det ibland såg ut som ett fotografi, det kan vara riktigt snyggt på sina ställen, men jag vet inte vad utvecklaren tänkte när dem gjorde spelets skuggor, jag tror inte jag sett så här uselt gjorde skuggor under denna konsol generationen, lågupplöst och komprimerat så man kan tro att det är skuggor från ett PSone spel.

I grund och botten är Dead Island en sorts blandning mellan Left 4 Dead och Borderlands, då det är ett spel med 4 player co-op och med lätta RPG element så som att du kan gå upp i level, ha ett talangträd och till slut en massa loot att plocka på dig. Däremot nåt som Dead Island faller helt platt på är karaktärerna du kan välja, du har 4 olika val 2 kvinnor och 2 män, den ena mer generisk än den andra, vi har den svarta rapparen, den vita fotbolls spelare med tribal tatueringar, en f.d poliskvinna och en asiat som är expert på martial art….. Satt nästan och vänta på att läsa i kvinnornas bio att dem även är grymma på att laga mat… Nej tack jag hade bra hellre haft en karaktär som jag själv fick välja hur den skulle se ut. Sen har vi själva storyn som är otroligt svag, men iofs spelar vi inte ett zombie-slakt spel för att få oss en bra story.

Nu har jag inte testat att spela Dead Island i co-op men denna solo semestern var på sina ställen rätt rolig för att snabbt gå över till en segt och tråkigt quest-grindande, och jag kände inget vidare sug att återvända till Banoi när eftertexterna rullat förbi. Är du ute efter ett zombie spel rekommenderar jag att plocka upp det när du hittar det till ett billigt pris. Är jag är lite små negativ kan mycket väl ha att göra med att jag nog börjar tröttna på alla dessa zombie spel, och tvivlar på att jag kommer plocka upp ett nytt på ett bra tag, vi får väl se vad Resident Evil 6 kommer ha att erbjuda.

Betyg 7 / 10