Duke Nukem Forever: Avklarat

Jahapp, då har man tagit sig igenom Duke Nukem Forever…. Det där kändes jävligt konstigt att skriva :S Jag kan börja med att säga att jag är en fanboy av Duke Nukem, och jag har följt utvecklingen att Forever sedan det utannonserades för hela 15 år sedan. Ärligt talat trodde jag att spelet aldrig skulle få se dagens ljus, och när 3D Realms slog igen sina portar efter en massa trubbel med Take-Two så var jag säker på att det var sista spiken i kistan, men sen dök Randy Pitchford hos Gearbox upp, köpte upp rättigheterna för Duke Nukem och tillsammans med utvecklarna hos Piranha Games och Triptych tog dem sig an evighetsprojektet. Så är Duke Nukem Forever värt 15 år väntan? Är det världens grymmaste spel? Inte en chans! Jag läste överallt om folk som trodde det här spelet skulle få 10/10 betyg överallt… Jag själv förväntade mig ett skit spel, men då jag följt spelet i 15 år har det ett speciellt ställe i mitt hjärta och jag växte upp med Duke Nukem, jag tror att folk som är 20 år och yngre inte har samma koppling till Duke Nukem som karaktär som oss som närmar sig 30 snåret. Men Duke Nukem Forever är absolut inte ett uselt spel, men är inte precis det bästa som har hänt sen skivat bröd.

Men det absolut största problemet med Forever är laddningstiderna, även med spelet installerat på Xbox 360 satt man tittade på laddningsskärmen ibland över 20 sekunder, detta är fullständigt oacceptabelt för ett spel! En gång kunde jag efter jag dött gå ut i köket och sätta på kaffe och när jag kom tillbaka till soffan laddades spelet fortfarande, här är det inte roligt att vara en “achivement hora” när man ska ta sig igenom detta spelet på svårighetsgraden Insane, gissar på att det är dags att köpa en stressboll….

I en tid fullt av “realistiska” militär shooter så som Call of Duty och sci-fi spel som Halo så jämförs dessa naturligtvis med Duke Nukem Forever, och precis där felet ligger då Duke Nukem alltid har haft en fack för sig själv men som på senare även fått påhälsning av Matt Hazard spelen.
Det gamla taletsättet “Ju fler kockar, desto sämre soppa” om detta stämmer eller inte med Duke Nukem Forever är helt upp till dig att bestämma, men dem gav oss äntligen spelet, och den klassiska 15 års meme’n kan äntligen kastas åt sidan.

Själv hoppas jag starkt på ett sprillans nytt Duke Nukem spel, med helt ny story och grafikmotor. Välkommen tillbaka Duke Nukem, vi har saknat dig!