Portal 2: Avklarat

När Portal släpptes i som ett extra spel i Half-Life 2 – The Orange Box som exploderade nåt otroligt och blev det mest hyllade spelet i samlingen, och då stod Portal emot Half-Life 2 med dess 2 expansioner plus spelet Team Fortess 2. Jag hade aldrig varit en vidare fantast av pussel spel men gav Portal ett försök och 2 timmar senare såg jag eftertexterna rulla förbi, kort och gott var jag helt fast i Aperture Labaratories sjuka test chambers.

När Portal 2 visades upp för första gången var det lite blandande känslor från min sida, först vart jag sjukt förbannad att åter igen visade inte Valve upp spelet hela spelvärlden väntat på, dvs Half-Life – Episode 3 ( eller snarare Half-Life 3 ), men sen kunde jag inte vänta tills jag återigen får stifta bekantskap med dator AI’n GLaDOS, som vid det här laget inte borde vara på vidare gott humör.

Nu har jag äntligen dragit mig igenom Portal 2 och som vanligt när man klarat ett Portal spel känner man sig som världens smartaste människa!, och detta är en känsla något annat spel lyckats med.
Jag var lite osäker om Portal 2 skulle funka som en vanlig retail release till fullpris, men jag känner att jag fick mer ut ur Portal 2 än dem flesta stora releaser. Tyvärr har jag inte hunnit testa co-op delen som i princip är halva spelet då min blogg “kollega” på JocPoc.se inte plockat upp sin kopia än.
Blev dock lite smått besviken att jag aldrig fastande mer än 10 minuter på ett pussel, antingen har jag lyckats plocka på mig några extra IQ poäng den senaste tiden eller så är spelet utvecklat så att “mainstream” publiken ska kunna uppleva spelet utan att en kontroll flyger ut genom fönstret.
Men det absolut bästa i hela spelet är manuset, dialogerna som förs mellan diverse AI eller ljudinspelningarna man hör lite här och var är så sjukt bra skrivna och humorn och sarkasmen fick mig att gapskratta vid vissa tillfällen. Portal 2 är ett spel som borde finnas i allas spelsamling, allt handlar inte om att skjuta skallen av folk i spelvärlden.