Bring The Person, Not The Class…

“Bring the person, not the class”, Dessa ord använde Blizzard när det kom till raidandet i World of Warcraft, tydligen verkar Blizzard totalt ignorera detta i deras senaste expansion Cataclysm. Visst välkommnar jag lite svårare heroic instancer m.m, men när det kommer till att raidandet så kan det sätta totalt stopp om man inte har en viss klass med sig. Detta var något guilden jag är med i känna på nu igår, Vi gick in i Blackwing Decent för att mucka lite med en stor lavaorm-sak vid namn Magmaw. Men tyvärr gick detta rakt åt helvete då det visade sig att det i princip krävs en hunter i raiden. Grejen är att vi inte har en enda aktiv hunter i guilden, ska detta då sätta stopp för att vi ska kunna raida? Måste nån tvingas levla upp en helt ny karaktär?

Visst Blizzard, som sagt välkommnar jag att ni gör det svårare och att inte Cataclysm blir en “epic pinata” som Wrath of the Lich King var, men går ni inte lite overkill med detta? Visst hardcore raiding guilder som Paragon, Inner Sanctum m.m tycker väl det är kul, men dem personerna är inte ens 1% av deras kunder. Balansera raids för folk som inte kan sitta 24 timmar om dygnet tack!