Scanna Planeter = Beroendeframkallande

En bra sak som Bioware har lagt in i Mass Effect 2 är att dem planeter du inte kan landa på kan du i alla fall scanna för att få tag i fin fina matrial som du använder för att uppgradera ditt skepp eller vapen / rustning. Till skillnad från Mass Effect 1 där dem planeterna du inte kunde landa på bara hade lite meningslös information. Att scanna planeter är ett litet minispel där du för en makör över planeten, och hittar du ett ställe där det verkar finnas nåt matrial så skakar kontrollen som en galning och du kan skicka iväg en probe för att samla på dig hela härligheten. Nackdelen med detta är att det ( för mig i alla fall ) är otroligt beroendeframkallande. Då det finns ett rejält antal planeter så tar det tid att scanna, dvs jag för inte sjävla huvud storyn framåt. Men men, Hellre att ha riktigt bra vapen / utrustning än att åka på storstryk av nån förbannad alien. Men nog pratat, nu ska jag iväg och köpa på mig nya probes och leta runt på nya planeter.