Kane & Lynch: Dead Men – Recensionen

Då Kane & Lynch: Dog Days släpptes i dagarna tänkte jag att det vore en bra idé att påbörja min ledighet med att välja första spelet i serien att gå igenom på min ledighet. Så här i retrospektiv önskar jag att jag hade gjort ett helt annat val. När jag spelar spel vill jag ha kul och ha en bra upplevelse, detta är nåt Kane & Lynch: Dead Men kom långt ifrån att uppfylla. När man startar spelet så är bland det första man ser “From the creators of Hitman”, redan här började jag tveka på spelet då jag spelat igenom alla Hitman spelen så vet jag att kontrollerna alltid varit otroligt sega. Och Kane & Lynch: Dead Men är ett 3’e person action spel, medans Hitman var mer ett “Stealth” spel där du fick skjuta dig ur situationer om du klantade till det. Och mina misstankar om usel kontroll var helt korrekta då att styra Kane är som att man har doppat ned kontrollen i sirap, och sen när vi kommer till sjävla skjutandet i spelet så är sirap galore. Även “hit detection” är helt åt helvete i spelet då jag är van vid att “Skjuter jag en fiende rakt i huvudet så ska han dö direkt, det här är då inte fallet i detta spelet där det kan krävas 5-6 skott i nyllet på en elaking för att han ska falla ihop, men vid andra tillfällen dör dem direkt. Jag tänkte att detta kunde vara pga olika vapens styrka, men så var inte fallet då jag testade med samma vapen några gånger.

Sen har vi själva storyn i spelet som ibland kan vara helt ok om man jämnför det med nån gnällig hollywood rulle, och man kan även se dessa s.k cliffhanger komma en mil bort. Men det stora problemet med storyn är vad som händer i slutet på varje uppdrag, man ser en laddningsskärm och hör att Kane pratar med olika folk och sen startar en bana och du har i princip ingen aning hur dem kom fram till att detta skulle vara platsen för en ny bana, nej fan IO Interactive ni lyckades i princip inte med nåt i Kane & Lynch: Dead Men.

Så varför plockade jag upp spelet från första början? Det kostade mig 79:- och då det varit mycket gnäll om en viss recension på Gamespot när spelet släpptes ( Han som recenserade spelet gav det skit betyg och fick pga detta sparken ) så vill man se vad för sorts smörja detta var.
Tydligen ska uppföljaren Kane & Lynch: Dog Days vara bra mycket bättre, men jag tänker inte riskera att köpa spelet nytt, kan gott vänta till det finns i rea hyllan.

Betyg: 3/10