Bungie Går Till Activision

Utgivaren Activision och dess “kult ledare” Bobby Kotick är inte precis spelvärldens mest omtyckta företag just nu. Efter hela dramat med Infinity Ward, som i princip inte finns kvar vid det här laget, visade det sig att Activision vägrar betala ut s.k “royalties” till anställda hos Infinity Ward. Sen har även Activision en tendens att stämma skiten ur utvecklare som finns hos utgivaren, EA kommenterade även på detta för ett tag sen med “Vi har inte tid att hålla koll på alla stämmningar Activision gör mot sina anställda”

Och idag kom även en ny bomb som rör Activision, Kotaku rapporterar om att utvecklaren bakom Halo, Bungie nu skrivit på ett kontrakt med Activision som ska löpa i 10 år…. Man börjar ju undra vad folket på Bungie tänker med, Men gissar på att dem fick en otroligt bra deal. Visst, Bungie kommer ha fria händer är det sagt. Men känner jag Activision rätt kommer vi nog läsa om stämmningar hit och dit om ett tag, Kanske självaste studion går i graven.

Men detta lär ju dock inte påverka Halo titlar som kommer efter Halo: Reach, Då Reach tydligen ska vara det “sista” Halo spelet Bungie gör, Och att det blir 343 Industries som kommer ha hand om serien i framtiden. R.I.P Bungie?