Nytt I Spelhyllan – Splinter Cell: Conviction

Då var det äntligen dags för Sam Fisher att göra come-back. När Ubisoft visade upp spelet för första gången var det ett helt annat spel, Sam Fisher såg ut som en uteliggare och sprang runt i en stad. Fansen av serien började undra va fan Ubisoft sysslade med, och Ubisoft frågade sig sjävla samma fråga. Splinter Cell – Conviction gick tillbaka till ritbordet och nu flera år senare har vi ett helt nytt spel. Borta är det otroligt dryga “nu har fiender sätt dig 3 gånger, dags att åka hem“, Blir man upptäckt nu får man lösa problemet själv genom att låta dina vapen, kunskaper och leksaker leka problem lösare.

Som vanligt med nya spel nu för tiden kom det en Collector’s Edition som jag naturligtvis var tvungen att plocka upp. Ubisoft verkar gilla att skicka med statyer i sina collector’s edition, och detta är nåt jag gillar skarpt. Men nåt som verkligen inte funkar på dessa statyer är om dem har skägg. Nu ser det iofs inte like förjävligt ut som JocPoc’s mini figur av Resident Evil 5’s Chris Redfield som ser ut som om han har gluffsat i sig något vidrigt.

Men nu är Splinter Cell installerat på Xbox 360’n och det är dags att mörklägga spel rummet och börja göra livet svårt för terrorister.