Metroid Prime 3 – Corruption: Avklarat

Jag älskar Metroid serien, dem flesta har väl gissat detta då jag har Samus Aran i loggan här på sidan. Och när jag fick se Metroid Prime 3: Corruption blev jag otroligt sugen. Men då den sista delen i Phazon sagan kom till Wii var jag lite tveksam om det var värt att plocka upp en Wii enbart för ett spel. Så det tog några år innan jag äntligen plockade upp min Wii, och vid det här laget hade Metroid Prime Trilogy släpps, blev ju ett köp direkt.

Jag måste erkänna att jag var väldigt tveksam mot hela FPS konceptet när jag fick höra om första Metroid Prime till Gamecube, Då vid det laget hade man spelat igenom Super Metroid till SNES löjligt många gånger, Men när jag fick kontrollen i handen och testade spelet märkte jag att Retro Studios hade lyckats att föra över Metroid till FPS genren.

Var även tveksam med Metroid Prime 3: Corruption då Wii som sagt har sin Wii mote. Men här blev jag faktiskt förvånad hur bra kontrollen var. Visst det är lite små problem om man ska göra en 180 graders vändning, Förutom det fungerar kontrollerna helt perfekt. Känns lite tråkigt nu då Phazon sagan är över, och jag hoppas verkligen att Nintendo vänder sig till Retro Studios om ett nytt Metroid spel. Nästa Metroid spel som man måste ha är Metroid: Other M som utvecklas av Team Ninja ( Ninja Gaiden serien ). Kommer Team Ninja lyckas och inte förstöra vad Metroid är återstår att se.

Har du en Wii så borde det vara stryk straff om du inte äger Metroid Prime Trilogy, Rekommenderas starkt!