Gearscore, Slutet För World of Warcraft?

Addons är nåt som hjälpt World of Warcraft spelare världen över sedan spelet kom ut för 5 år sedan. Dem här privat gjorde tillägen har varit till för att göra boss strider lättare, Lättare sätt att hålla koll på grejorna du har i dina väskor m.m. Men nu finns det ett addon som bara hjälper en bråkdel av dem över 11 miljoner invånare i Azeroth. Det är så klart Gearscore jag talar om. Detta tilläget sätter poäng på din utrustning, vapen, ringar osv och lägger ihop allt till en summa. Denna summan har nu tagit över spelet totalt och folk reduseras till ett nummer istället för hur personen kan spela sin klass.

Först trodde jag att detta va nåt som bara plågade oss spelare på servern Silvermoon, Men efter jag letade runt lite så verkar gearscore problemet finnas på dem flesta servers, Och det är bara inte i Europa. Sitter ofta i World of Warcraft tråden på ScrewAttack.com och även där märkte jag att gearscore förekommer.

Jag kan se några få fördelar med gearscore, det visar att du har tillräckligt bra utrustning för att kunna ge dig in i dem nyaste raidsen, Och att du skulle kunna göra tillräckligt mycket skada, heala eller tanka för dra ditt strå till stacken. Men det är det enda positiva. Jag har många många gånger sätt folk med låg gearscore göra ett bra mycket bättre jobb än nån med riktigt högt gearscore.
Och det är inte bara i så kallade “pick up groups” där gearscore krävs, Utan även dem flesta guilds kräver nu en rejält hög gearscore för att ens släppa in folk i deras guild. I vissa fall ser man folk som letar efter medlemmar även säga “Har du under 5000 gearscore får du inget svar”. Så det här addonet har i princip förvandlat många till arroganta idioter.

Får mig att undra hur en person som är ny till World of Warcraft, Som inte ens får chansen, Kommer dem att fortsätta spela?

Själv sitter jag på en gearscore på 5400, Vilket är rätt högt… Men jag känner mig mindre och mindre sugen på att logga in när jag vet att folk kommer se mig som ett nummer istället för en person.
Så blir gearscore slutet för World of Warcraft? Troligtvis inte, Men håller detta i sig kommer Blizzard nog förlora bra mycket spelare. Kanske kommer det inte gå så dåligt för MMORPG’n som Final Fantasy 14 trots allt?