God Of War Trilogin – Avklarad

När det första God of War släpptes till Playstation 2 hade jag i princip lagt min Playstation 2 på hyllan och gått över till att spela på Xbox. Så nu med God of War Collection fick jag äntligen uppleva dem två första spelen i Kratos krig mot olympus gudar, Och med HD ansiktslyftningen som spelen fick var jag riktigt imponerad. Kratos är en otroligt karaktär, men det är inte förens i slutet av God of War II och en hel del i God of War III man märker att nånstans inne i Kratos lever fortfarande en människa, Något som jag själv uppskattade då i ettan stormade man fram en förbannad tjur som inte brydde sig vad som stod i vägen, Allt skulle dö. Detta är iofs varför Kratos är den man han är idag. Men dem flesta har väl nu spelat både God of War I och II, så jag koncentrerar mig mer nu på den tredje delen i serien.

Det är inte många spel där jag i princip stirrar på TV och tänker “wow!”, I God of War III hände detta otroligt många gånger, Santa Monica Studios har verkligen pressat Playstation 3 den här gången. I början av spelet bestiger man mount olympus med Titanen Gaia, Och hennes kropp är en hel bana, Då Gaia symboliserar jord, träd, berg m.m så växer det en hel del grejer på henne. Hade det inte varit för allt som händer i bakrunden kunde man tro att man var på fast mark. Nåt som jag dock inte gillade med dem tidigare God of War spelen och även nu i God of War III är det Kratos vapen.
Man använder i princip vapnet man hade från första början runt 99% genom hela spelet, Då visa vapen så som Cestus krävs vid olika bossar / pussel, och när dem är avklarade byter man tillbaka till original vapnet. Känns lite tråkigt då man har tagit hand om en boss och får ett helt nytt vapen som inte är bättre än det i början, Tänk om du i World of Warcraft skulle använda samma level 1 svärd genom hela spelet?

Dock nu i God of War III är det lite bättre, men inga av dem vapnen man får känns bättre än det man lemlestar folk med i början av spelet.
Musiken i God of War spelen har alltid varit storslagen, och med den tredje delen är det ingen skillnad, Musiken här är en fröjd för örat genom hela spelet.

Känns som 2010 kommer bli det bästa spelåret någonsin, Så 2007 får troligtvis över tronen i slutet av detta året.

Slutord: Har du en Playstation 3 så är God of War III ett måste i din spelsamling