Category: World of Warcraft

Nu har hösten verkligen kickat igång och det börjar mörkna snabbare på kvällarna, visst det är tråkigt att solen och värmen nu är borta, men för oss gamers kan vi äntligen vakna från vår dvala och äntligen se fram emot en massa releaser dessa mörka månader framöver har att erbjuda.

Jag satte mig som sagt med Darksiders 2 vid release, men blev att man fortsatte att spela Dark Souls, men detta underbara spel helt avklarat så blev det att jag satte mig med Darksiders 2 igen. Var det nåt som jag verkligen gilla med första Darksiders var känslan att man spelade ett moget The Legend of Zelda, detta var nåt som jag inte fick känslan av i uppföljaren här, visst det finns dungeons och en overworld, men istället för att allt känns som en enorm värld att utforska så kändes det mer som att man slussades till nya ställen i linjär stil.

Att spela som Death var iofs rätt kul, och dungeon crawler som jag är älskade jag upplägget med diablo liknade loot system. I slutändan tyckte jag om Darksiders 2, men var inte vad jag hade hoppats på, och tänker inte spoila nåt då spelet inte är vidare gammalt, men slutet var verkligen helt uselt, för att inte nämna sista boss fighten. Men jag hoppas på att vi kommer få se ett Darksiders 3.

Men det är nu inte bara konsol jag spelat, efter alla år som mac användare har jag äntligen skaffat mig en gamer PC, min gamla iMac kastades in i sovrummet och nu sitter man och spelar lite fancy spel så som Battlefield 3 ( fy fan va bra det är på PC!! ), och sen ett visst annat spel jag lovade mig själv att jag inte skulle spela igen….. Låt oss säga att en expansion nyss släpptes och har en massa pandor i sig…. Kommer skriva mer om detta när jag dingat 90 😉

Men vad som står på menyn just nu är Borderlands 2 och Resident Evil 6, mycket trevlig speltid väntar oss äntligen! Ajöss sommarfanskap!

Är det nåt Blizzard alltid har lyckats med så är det att fånga deras fans med deras otroliga renderande trailers för deras spel. I och med detta har dem alltid lyckats skapa en hype och man började räkna dagarna tills spelens release.Detta har i alla fall alltid varit fallet för mig, speciellt med World of Warcraft serien, Jag minns hur jag fick gåshud när jag såg trailern till expansionen Wrath of the Lich King.

Men nu har Blizzard släppt trailern för den kommande expansionen till World of Warcraft – Mists of Pandaria, och trots jag inte spelat WoW sen jag sänkte Deathwing för många många månader sen så lyckades inte Blizzard väcka mitt intresse för denna expansionen. Men nog babblat, här har ni trailern till World of Warcraft – Mists of Pandaria.

 

 

Jag har spelat World of Warcraft sen det släpptes för 6 år sedan, det var bara nu några månader sen jag loggade ut för “sista” gången, och lämnade Azeroth bakom mig, då i mina ögon är det inte längre spelet jag förälskade mig i för så många år sedan, sen jag slutade har jag letat efter rebound spel, för då och då saknar man världen Blizzard skapade, men dock saknade jag inte alla rövhål som fanns på min server. Och nu har jag äntligen hittat vad som bäst kan beskrivas som en single player World of Warcraft, med Big Huge Games spel Kingdoms of Amalur: Reckoning ( namnet riktigt rullar av tungen… ). Med namn som Todd McFarlane, R.A. Salvatore, Ken Rolston och Curt Schilling så är det är rejäl lista talang, men ju desto fler kockar desto sämre soppa?

Nej, jag måste säga att det faktiskt var längesen jag grävt ner mig i ett spel så här mycket, där tidsuppfattningen gått helt förlorad och det har blivit många sena nätter. Precis som World of Warcraft så är Amalur helt full proppat med quests, och precis som i Blizzard titel så känner man att man måste göra alla, allt för guld, gear och XP.

Kingdoms of Amalur: Reckoning börjar med att du är död, och är på väg mot din grav, som består av ett hål i väggen som leder ner till en likhög, efter du pysslat lite med din karaktärs namn och utseende så vaknar du upp på den stinkande likhögen och börjar röra dig genom katakomberna, det visar sig att du har fått ditt liv tillbaka tack vare en maskin som kallas Well of Souls, du möter senare upp med dess skapare och han blir helt till sig att hans uppfinning fungerar!

Det dröjer inte länge förens tornet du är i blir attackerat av en ras som kallas Tuatha, dessa kan bäst beskrivas som en sorts Uruk Hai från Sagan om Ringen. Du flyr tornet och möter upp en s.k fateweaver som blir helt tills sig när han spår din framtid att du verkligen inte har nån. Alla levande varelser i Amalur har en förstämt öde, och dessa fateweavers kommer se hur du ska dö. Men då du redan dött en gång så är ditt öde nu i dina egna händer. Och naturligtvis tack vare detta så ska du så klart rädda världen.

Själva huvudstoryn i Amalur är rätt lätt att tappa fattningen om, detta är pga av dem över 200 sido uppdragen som finns att göra, för att inte tala om dem olika faktionerna du kan gå med i, som även dem har en egen storyline och stora quests. En annan stor del av Amalur är loot, och detta är nåt du maniskt kommer plocka upp vad det än är, allt säljer ju trots allt. Precis som i World of Warcraft har vapen och utrustning olika värde, grönt som är vanliga föremål, blåa som är ovanliga, lila som är episka föremål, och sen har vi guld färgade som betyder att det du plockat upp är en del av ett set, tyvärr finns det dock inga oranga legendarys 🙁

Det är väldigt uppenbart att det lånats friskt från spel som just World of Warcraft och Fable, då den grafiska stilen påminner starkt om spelen jag nyss nämde, men vad som slår mig är att teckaren Todd McFarlane klassiska stil inte syns nånstans i spelet, och då hans stil verkligen är unik så är det väldigt tråkigt.

Vad som däremot är helt underbart i Amalur är stridssystemet, det flyter på otroligt bra och det spelar ingen roll vilken klass du väljer att vara, vare sig du vill kasta magi, smyg runt med dolkar eller kötta på med en 2-hands vapen ( eller kombination av alla ) så känns kontrollen helt perfekt. Det må vara lite problem med kameran ibland, men mer än ofta så gör dessa kamera problemen scener i spelet bra mycket bättre på nåt konstigt sätt.

Jag hade tänkt snabbt avklara Kingdoms of Amalur: Reckoning, då min pile of shame växer och det har kommit en massa nya titlar som bara väntar på att bli spelade, men så blev verkligen inte fallet, jag märkte att jag knappt hade börjat med huvudstoryn och spenderat över 80 timmar med att bara göra sidouppdrag, levla upp min krigare och jobba med mina yrken som blev smed, alkemist.

Då din karaktär som sagt inte har nåt öde, kan man på ett sätt samla på sig nåt som heter fate, detta får du när du besegrar fiender och detta fyller en mätare, när denna är full och du håller in LT & RT går du in i vad som kallas reckoning mode, här gör du enorm skada på fiender, och när dem är på väg att dö kan du trycka på A knappen vid dem för att göra en brutal avslutning på deras liv, och då får du även spamma på nån av dem fyra knapparna på din kontroll, och lyckas du tillräckligt bra kan du få 100% XP från monstret du precis dödat. Detta är dock nåt som har en nagativ effekt, då jag i princip vid varje bossfight hade en full reckoning mätare, och detta gjorde bossfighterna väldigt simpla, men att få dubbel XP från en boss är verkligen inte fy skam.

Har du tröttnat på World of Warcraft eller vill ha ett lite mer “seriösare” Fable så får du verkligen inte missa Kingdoms of Amalur: Reckoning, men vill varna för att detta blir en rejäl timesink, och med spel som Mass Effect 3 på väg så bör du se till att du i alla fall inte har nåt annat spel att spela på över en vecka, för det är riktigt svårt att sluta spela detta. Jag hoppas verkligen att vi får se en uppföljare och en jävla massa DLC till Amalur, för jag älskar verkligen det här spelet, det må inte vara helt perfekt, men det är ändå ett helt underbart spel!

Betyg: 9/10

i nästan 6 år har jag spelat World of Warcraft, och precis som med allt annat har man ibland haft sina pauser från spelet, men förr eller senare har man alltid återaktiverat sitt konto. Efter senaste gången jag tog en break from Azeroth lovande jag mig själv att skulle jag tröttna på spelet igen så är det slutet på min karriär. Den dagen har nu kommit, då under dem senaste 3 månaderna har jag knappt loggat in alls, bara dykt upp lite då och då för att hjälpa till, sen att jag själv är/var guildledare för guilden Cataclysm på Silvermoon-EU så kändes det inte rättvist mot dem andra medlemmarna.

För 2 veckor sen lämnade jag över guilden till den s.k “vice GM” och idag bestämde jag mig för att nu får det vara slut. Hon förstod mig till 100% och att det är många som har tröttnat, det verkar även att själva Blizzard har tröttnar på världen dem en gång skapade och tjänar många _många_ miljoner på. Men allt gott måste komma till ett slut, och jag är nu där. Men dröjer nog inte länge tills Blizzard fångar mig med ett nytt spel, och det är Diablo III. Men nåt mer MMORPG blir det nog inte för mig någonsin igen. Tack för dessa åren Azeroth, du kommer alltid ha en plats i mitt hjärta… /Salute

 

Under dem senaste 7 dagarna har jag varit en mycket nöjd och glad guildleadare av guilden Cataclysm på Silvermoon-EU.
Vi hade satt som mål att innan den nya patch 4.2 så skulle vi ha klarat av dem 3 raid instanser som hittils expansionen Cataclysm bjuder på, och i söndags och igår föll dem 2 sista bossarna, Cho’gall i Bastion of Twilight och Al’Akir i Throne of the Four Winds.
Vi fick även alla en ny titel till våra main karaktärer i form av “Defender of a Shattered World” och vi kan nu även plocka upp en helt ny mount ( dock för 3000 guld ) som visar att guilden verkligen klarat av dessa raids. Bra jobbat minions!!!

Det ryktas om att Firelands och dess härskare Ragnaros gör sin entré redan nästa vecka, så då är det dags igen..Phew!

 

World of Warcraft senaste expansion har funnit ute ett bra tag nu, och då jag själv driver en en casual guild på Silvermoon-EU så lyckas vi även få in lite raidande, Och nu i Onsdags stod vi återigen öga mot öga med den sista bossen Nefarian i raid instancen Blackwing Decent. Efter vi på Måndagen spenderade 3 timmar med att wipe’a om och om igen hade vi i alla fall koll på taktiken. I fighten är det dock inte bara en boss som tankas och folk står och slår som dårar, Nefarians syster Onyxia ( The Bitch That Just Won’t Stay Dead ) är med och gör livet svårt för oss, från klockan 20:00 till 23:15 åkte vi på däng om och om igen, men fick in några bra försök. Alla 10 personer i raiden var trötta och frusterade och efter ett litet “battlecry” från mig på ventrillio gjorde vi ett sista försök. 10 minuter senare ligger Nefarian äntligen på marken i en pöl av blod och på ventrillio skriks det av glädje, har en känsla att jag själv väckte halva Mölndals kommun när Nefarian hälsa äntligen hamnade på 0%. Nu är det bara Cho’gall och Al’Akir som står i vägen för oss. Har vi tur ligger dessa besegrade på Söndag.

“Bring the person, not the class”, Dessa ord använde Blizzard när det kom till raidandet i World of Warcraft, tydligen verkar Blizzard totalt ignorera detta i deras senaste expansion Cataclysm. Visst välkommnar jag lite svårare heroic instancer m.m, men när det kommer till att raidandet så kan det sätta totalt stopp om man inte har en viss klass med sig. Detta var något guilden jag är med i känna på nu igår, Vi gick in i Blackwing Decent för att mucka lite med en stor lavaorm-sak vid namn Magmaw. Men tyvärr gick detta rakt åt helvete då det visade sig att det i princip krävs en hunter i raiden. Grejen är att vi inte har en enda aktiv hunter i guilden, ska detta då sätta stopp för att vi ska kunna raida? Måste nån tvingas levla upp en helt ny karaktär?

Visst Blizzard, som sagt välkommnar jag att ni gör det svårare och att inte Cataclysm blir en “epic pinata” som Wrath of the Lich King var, men går ni inte lite overkill med detta? Visst hardcore raiding guilder som Paragon, Inner Sanctum m.m tycker väl det är kul, men dem personerna är inte ens 1% av deras kunder. Balansera raids för folk som inte kan sitta 24 timmar om dygnet tack!

Nu är det inte lång tid kvar, nu på fredag är det äntligen dags för Blizzard årliga mässa BlizzCon. Jag är tyvärr inte på plats men har dock fixat mig en online biljett, så under helgen kommer jag uppdatera bloggen rätt hårt med alla nyheter som kommer ut från BlizzCon.
Detta är vad jag tror vi kommer få reda på under BlizzCon

World of Warcraft – Cataclysm

Då CG introt vi alla väntat på för Cataclysm redan är släppt ( ni kan se den här ) så undrar jag vad Blizzard kommer visa upp som vi inte har sätt av deras tredje expansion till World of Warcraft. Spelet har sitt release datum som är den 7’e December. Vi kan nog räkna med att se dem sista zonerna vi kommer kunna besöka och Blizzard måste ju ha något hemligt planerat för att hypa oss ännu mer.

Diablo III

Ett spel jag längtat efter i många många år, Jag hoppas verkligen att vi kommer få ett datum när detta spelet släpps, skulle bli rätt besviken om Blizzard bara utannonserar  en ny klass till spelet.

StarCraft II’s expansion

StarCraft II släpptes tidigare i år, men trots att spelet var enormt fanns inte kampanjen med Protos eller Zerg med, vi fick reda på att dessa kommer släppas i egna expansioner till StarCraft II, expansioner som kommer bara lika stora som själva Wings of Liberty.

Blizzards Nya MMO

Vi hade hoppats att vi skulle få reda på mer om Blizzard nya MMO spel förra BlizzCon, men fick enbart reda på att dem utvecklar ett. I år måste vi nästan få en hel del information om spelet i fråga.

Tenacious D

Förra året hade vi Ozzy Osbourne som uppträde under BlizzCon, Och i år är det Jack Black med hans Tenacious D som kommer tar scenen med storm, frågan är om Blizzard tvingar gamle Jack att censurera sina texter under framträdandet.

Kommer bli 2 otroliga dagar och förhoppningsvis fullt med massor av nyheter från ett av världens bästa spelutvecklare

När den senaste patchen kom till World of Warcraft kunde vi lägga till vänner från olika servers för att kunna chatta med dem. Man behövde då deras e-mail adress dem använder på Battle.net. När man addade en vän såg dök inte karaktärens namn upp utan personens riktiga namn. Inga problem med detta förstås, Men vad Blizzard planerade var att även på deras forum skulle spelares riktiga för och efternamn användas istället för personens karaktär / karaktärer i World of Warcraft. Detta möttes med enorm kritik av spelare och tråden på formet mot detta växte sig snabbt till över 50.000 (!) posts.

Blizzard märkte det otroliga hatet mot denna idé så Mike Morhaime CEO på Blizzard gick ut med ett uttalande att spelares riktiga namn inte kommer behöva visas när man postar på Blizzards forum, Men man kan välja det om man känner för det.

Så är detta en vinst för personlig integritet eller en vinst för alla forums trolls?  Jag själv bryr mig inte ett dugg.

Om man idag loggar in på World of Warcraft får man se det vanliga meddelandet att på Onsdag går visa servers ner underhåll. Men den här veckan ser meddelandet lite anorlunda ut. Kan detta betyda att vi inom en snar framtid får sätta klorna i expansionen Cataclysm?