Category: Mac

Är det nåt Blizzard alltid har lyckats med så är det att fånga deras fans med deras otroliga renderande trailers för deras spel. I och med detta har dem alltid lyckats skapa en hype och man började räkna dagarna tills spelens release.Detta har i alla fall alltid varit fallet för mig, speciellt med World of Warcraft serien, Jag minns hur jag fick gåshud när jag såg trailern till expansionen Wrath of the Lich King.

Men nu har Blizzard släppt trailern för den kommande expansionen till World of Warcraft – Mists of Pandaria, och trots jag inte spelat WoW sen jag sänkte Deathwing för många många månader sen så lyckades inte Blizzard väcka mitt intresse för denna expansionen. Men nog babblat, här har ni trailern till World of Warcraft – Mists of Pandaria.

 

 

Vi väntande länge, lite för länge på att Blizzard skulle gå tummen ur röven och ge oss en uppföljare till Diablo 2, Och nu mer än 10 år senare får vi äntligen besöka den världen Sanctuary åter igen. Jag som många andra spelsugna och glada Göteborgare stod utanför Webhallen och köade i några timmar för nattreleasen av Diablo 3, regnet verkligen öste ner, men humöret var på topphumör och alla pratade om sina upplevelser i betan och vilka klasser dem ska spela nu, Ett smart gäng framför mig och min vän Jonas hade tagit med sig en presenning som dem använde som skydd från skyfallet, smarta jävlar det där, själv stod jag pissblöt och höll sms kontakt med bloggaren Jocpoc som själv köade vid Webhallen i Uppsala, där dem dock kunde stå inomhus.

Timmarna gick, men till slut öppnade Webhallen dörrarna och vi fick stiga in i värmen. Jag och min vän hade tur och 15 minuter senare gick vi ut från Webhallen med varsin Collector’s Edition av Diablo 3, det var här vi märkte hur enorm folksamlingen som väntade på sin tur verkligen var, ni som har varit vid Webhallen i Göteborg och vet hur området ser ut, så sträckte sig kön hela vägen längs kungsgatan, och skulle uppskatta att det var minst 400 pers.

Väl hemma var det dags att knäcka nattens första Singah medans Diablo 3 installerades, in på skype flög vi allihop, redo att logga in och börja mass slakten av demoner…. Det gick väl lite sådär med den planen, för när vi skrivit in vår login fick vi se en trevlig skylt på skärmen där det stod “Error 37”, Blizzards servers var överbelastade, visst visste jag att detta skulle hända, men då Blizzard hade haft en stress test med deras öppna beta för att se om deras servers skulle klara av trycket så tänkte jag att detta var bara tillfälligt, men när klockan var 2:30 och vi fortfarande inte kom in började man bli lite lätt irreterad.

Blizzard hade gått ut och skryt med om hur många som hade förhandsbokat Diablo 3, så dem visste på ett ungefär hur många skulle börja spela när dem öppnade upp server 00:01. Men till slut när klockan var runt 3, och man fått i sig en hel del dricka lyckades vi äntligen logga in… Sen helt plötsligt märkte jag att det började ljusna ute lite, klockan var 6:30 på morgonen, och timmarna hade bara flugit iväg, det var dags för några timmars sömn…

Min iPhone skriker vid 11:00 igen utav att kompisen Jonas ringer, det blir att kasta sig ur sängen, springa till köket och sätta på kaffe, sen var det dags att börja slåss mot Blizzards skitna servers åter igen, men till slut lyckades man komma in.

Nu sitter jag här 2 veckor senare, och jag har dödat Diablo ett ex antal gånger, fått upp min Barbarian till nivå 60, och skriker mig fördärvad på svårighetsgraden Inferno. Jag märker att det fortfarande är en hel del server problem med Diablo 3, och detta är nåt som Blizzards kunder har gjort sig hörda av på deras forum, där tråden ang Error 37 börjar närma sig 2000 sidor ( ! ).

Men är jag nöjd med Diablo 3? Båda jag och nej, spelkänslan finns kvar från Diablo 2, visst spelet är väl lite “nerdummat”, men detta betyder ju inte att det skulle vara dåligt, då du i Diablo 2 kunda lägga ut talanger i olika “skill tree’s” så som i World of Warcraft har det nu, men i Diablo 3 får du några nya förmågor att använda varje gång du går upp i level, det är väl mest s.k “Elit Fjantar” som gnäller om detta, att du inte kan skräddarsy din karaktär exakt på samma sätt.

Men det största problemet enligt mig är att Diablo 3 fokuserar på tok för mycket på utrustningl visst loot är en enorm del av spelet, men att Diablo 3 mer fokusera på din utrustning än dina färdigheter som spelare för att överleva känns rätt skitet faktiskt men detta är kanske nåt som Blizzard kan ordna i nån patch. Men jag älskar Diablo 3 ändå <3

Det kommer nog komma mer inlägg om Diablo 3 väldigt snart, men jag tänkte damma av min Xbox 360 och köra några nya titlar som kommit, har vid tillfället Max Payne 3, Ghost Recon – Future Soldier och Dragon’s Dogma som bara väntar på att bli spelade. Sen händer en viss mässa nästa vecka också 😉

Äntligen!!! Det har varit mycket snack på senare tid om Diablo III ens kommer släppas i år, med inställt BlizzCon, delar av Diablo III tas bort för att skynda på releasen var jag liksom andra oroliga att Blizzars skulle skjuta på spelet tills 2013. Men för bara några minuter sedan fick vi äntligen höra att Diablo III kommer finnas i butik den 15’e Maj, dvs om exakt 2 månader, så detta ger oss tid att planera semester, spendera tid med nära och kära för att sen låsa in sig och efter 12 år uppleva Diablo III.

Då vart det officellt, den nya expansionen av World of Warcraft blir Mists of Pandaria. Jag hade själv trott att det skulle bli The Emerald Dream, men kan mycket väl bli den efter. Vi fick även reda på att Pandaren kommer bli en ny ras i spelet, men vi fick dock inte veta hur dem kommer att göra med faktionerna,vem får dem? Horde eller Alliance? Eller kommer det bli en neutral faktion?

Vi kommer även få besöka en helt ny kontinent vid namn Panadria, som är av väldigt “asiatisk” stil. Inte nog med att vi den här ny rasen vi kommer även få en helt ny klass, Monk. Vi fick även här inte reda på vilka raser som kommer få tillgång till denna nya klass.

Men tyvärr lyckades inte trailern för “World of Warcraft – Kung-Fu Panda” locka mig tillbaka, men Blizzard har lyckats förr…

 

UPDATE: Precis fått reda på att Pandaren kommer vara spelbara för både Horde och Alliance, frågan är hur detta kommer fungera på PvP servers eller i battleground / arenas. Och alla raser förutom Worgen och Goblin kommer ha tillgång till denna klassen

 

 

Mike Morhaime på Blizzard berättade precis att spelare av World of Warcraft som skaffar det nya annual pass, som kommer ge dig 12 månaders spelande av World of Warcraft kommer få den digitala versionen av Diablo III helt gratis, och inte nog med det, spelare kommer även få en exklusiv mount Tyreal’s Charger OCH garanterat få plats i betan av nästa World of Warcraft expansion. Är detta ett sätt att locka tillbaka spelare till World of Warcraft, vars playerbase stadigt gått ner sen Cataclysm släpptes. Jag är inte helt såld på detta, kan mycket ha att göra med att jag är ute efter Collector’s Edition av Diablo III. Men lite lockande är det verkligen… Damn you Blizzard!

Ikväll är det äntligen dags för Blizzard att dra igång sitt BlizzCon 2011 där vi får reda på vad dem har att bjuda på under det närmaste året. Förra årets BlizzCon var lite småfattig på information förutom den senaste expansionen till World of Warcraft vid namn Cataclysm, visst vi fick reda på om en ny klass till Diablo III men annars var det rätt tomt. Men i år har vi massor att se fram emot då det är sagt att Blizzard kommer pumpa ut hela 3 spel under 2012. Så har gjort en liten checklist på vad vi troligtvis kommer få se och höra.

  • Diablo 3 release datum 

Detta är nåt jag satt och hoppades på att vi skulle få reda på förra året, men istället fick vi se en ny klass och lite gameplay, visst inte illa pinkat men vi har väntat på tok för länge på Diablo III och nu när betan är i full gång och ryktet säger att spelet ska dyka upp tidigt 2012 så vore det sjukt om vi inte får ett spikat datum. Vi lär även får reda på om ryktet att Diablo III ska komma till konsol är riktigt.

  • Project Titan 

Blizzard har under några år suttit och jobbat på ett helt nytt MMO spel, och det enda vi vet att det är ett “next gen” spel och att det går under arbetsnamnet Project Titan. Kanske vi äntligen få reda på vad det är för spel, en uppgraderad version av World of Warcraft? Ett MMO i Starcraft eller Diablo universumet? Eller en helt ny värld?

  • Ny World of Warcraft Expansion 

World of Warcraft – Cataclysm ser ut att bli den kortaste expansionen i spelet historia, och med den kommande patchen 4.3 som kommer innehålla raiden där vi får slåss emot expansionen elaking Deathwing och därmed blir den sista patchen i expansionen så vore det konstigt om vi inte får namnet och CG trailern på den kommande expansionen? Kan det vara så att vi får World of Warcraft – The Emerald Dream nu kanske?

  • Starcraft II – Heart of The Swarm 

Starcraft II blev enormt råder det inget tvivel om, fick även mig som inte spelar RTS spel att plocka upp det, men då vi under Wings of Liberty fick vi bara spela som Terran i singleplayer och i nästa expansion är det dags för dem förbannade ( jävla flygande skithelvete mutalisk ) Zerg rasen. Men får se det från den ljusa sidan, kanske denna expansionen får mig att lära mig att spela nåt annat än Terran. Vi kommer garanterat få mycket information om expansionen Heart of the Swarm.

 

Då jag köpt mig BlizzCon 2011 virtual ticket kommer jag uppdatera bloggen så fort vi får information, om jag kan slita mig från Batman – Arkham City dvs. Men är väl en dag för multitasking

Som Apple fanboy har jag länge velat ha en iPhone och när typ hela bakantskaps kretsen skaffade iPhone blev suget bra mycket större. Men nu är det gjort, Vandrade in på Macforum här i Göteborg med min vän Jonas, då tänkt att enbart köpa OSX Snow Leopard, Men slutade med att man beställde en iPhone, lyckades även få Jonas att uppgradera till en. Dock kunde vi inte plocka upp dem direkt för att Telias servers låg nere så vi fick dra ner dagen efter.

Nu har jag lekt med min iPhone ett tag och kan lungt säga att jag älskar den! Var tvungen att använda min gamla mobil ett tag igår och fan vad fel det kändes. Första appen som man köpte blev Whatsapp efter mycket gnäll från Jocpoc, Men för 7:- var det ett otroligt bra köp! Nackdelen med iPhone måste ju vara batteriet som håller sig i ca 1 dag, Så bäst att man inte glömmer att ladda den på natten =).

Ska tydligen finnas en bra wordpress app till iPhone, så snart kanske det kommer en update från telefonen.

Nä, nu ska jag ut och campa brevlådan i väntan på Red Dead Redemption!

Då jag är en Mac ägare är det många spel jag inte kan spela på datorn. Det enda företaget som i princip släpper loss alla spel till båda formaten är Blizzard. Men nu har även Valve märkt att Mac går framåt mer och mer och har nu äntligen släppt deras klient Steam till oss Mac användare.


Och för att fira detta kan både Mac och PC ägare plocka upp spelet Portal helt gratis fram tills den 24’e Maj.
Så vad väntar du på? Skapa ditt konto på Steam och ladda ner detta underbara spel!

Nu väntar jag bara på att Team Fortress 2 ska släppas för Mac =)

Klicka här för att komma till erbjudandet av Portal