Category: Film

När första Uncharted släpptes var det lite av en sleeper hit, som egentligen inte många brydde sig och skrek att det var en Tomb Raider kopia. Det var inte förens vi fick se det första ur Uncharted 2 : Among Thieves en enorm hype för spelserien satte igång. Jag hade själv inte ens en Playstation 3 vid det här laget, men följde slaviskt allt jag kunde hitta om Uncharted 2. Men 2009 släpptes äntligen uppföljaren och jag kunde inte hålle emot längre och plocka upp en bundle med en Playstation 3 och Uncharted 2, köpte naturligtvis första spelet också så jag kunde ha någon uppfattning om storyn och protagonisten Nathan Drake. Första spelet tyckte jag var lite sådär, men då jag älskar äventyrs spel körde jag igenom det för att snabbt kunna sätta igång med del 2. Och herrejävlar vilket spel! För mig blev det utan tvekan Game of The Year 2009, och hamnar bland dem bästa spel jag spelat, och även bland dem bästa “filmerna” jag sett.

Så det rådde inget tvivel om att mina förväntningar på Uncharted 3 : Drake’s Deception var sjukt höga, men var inte säker på att utvecklaren Naughty Dog skulle lyckas återigen, så jag höll mig borta från nästan all media och texter som fanns ute om spelet, jag ville ha min helt egna uppfattning och undvika spoilers.Men nu när jag sitter här och eftertexterna har rullat förbi kan jag äntligen pusta ut, Naughty Dog har även den här gången levererat en otrolig upplevelse som får dem flesta filmer och spel att se rätt “mjäkiga” ut. I början av spelet får vi spela som en snorvalps version av Nathan Drake där vi får reda på hur han mötte sin vapendragare och bästa vän Sully, kändes rätt uppfriskande att få lite back story till deras relation och vänskap, vi får även träffa på några gamla favoriter från dem tidigare delarna av spelet.

Den här gången är Drake ute efter att hitta den legendariska staden Ubar, öknens version av Atlantis, och att hans förfader Sir Francis Drake kanske hade hittat den med utav nån anledning valt att inte dokumentera detta, och detta får Nathan’s nyfikenhet att ta överhand.
Uncharted 3 – Drake’s Deception är inte ett lika stort lyft som del två i serien var, men ändå lyckas Naughty Dog få mig att sitta kvar i soffan, det är verkligen inte många spel nu förtiden som jag spelar från start till slut i en enda sittning, men precis som Uncharted 2 lyckas detta spelet att hålla mig fången hela tiden. En rätt stort minus är att spelet fokuserar bra mycket mer på skjutande den här gången, och visa av dessa striderna drar verkligen ut på tiden och det är nästan så man blir uttråkad. Men när jag väl får springa runt och upptäcka på egen hand är det ett absolut nöje att spela Uncharted 3 – Drake’s Deception.

Men nu får vi helt enkelt sitta och vänta på att Playstation 4 ska komma innan vi får återse Nathan Drake igen, för att Drake kommer tillbaka råder det inget tvivel om. Game of the year? Mycket troligt.

Betyg 9/10

Säsong 8 av den otroligt populära serien 24 går just nu på tv, och säsong 8 blir nu den sista säsongen av 24. Fox har återigen plockat upp sin “ban hammer” och skrotar serien som var tänkt att hålla på i minst 2 säsonger till. Jag är själv ett stort fan av serien och följt alla säsongerna, Men efter säsong 7 otroligt löjliga plot twist är jag inte förvånad att serien dör av ( trots att hittils har säsong 8 varit ruggit bra ). Kiefer Sutherland har själv sagt att det kanske är tid att lägga ner TV serien, men har även sagt att det finns en stor chans att vi får se mer filmer med Jack Bauer.

24: Redemption var den första filmen och knöt ihop vad som hände mellan säsong 6 och 7. Men frågan är om en film med en helt egen story kan fånga 24 timmars känslan när dem flesta långfilmer håller sig runt 2 timmar. Men vi har nog garanterat inte sett det sista av Jack Bauer.

Personligen måste jag återigen ge Fox långfingret, då dem har en tendens att lägga ner alla serier jag gillar!

Då var det återigen dags för ännu en ny Resident Evil film, och debut trailer har nu lagts ut på nätet. Filmen ser mer ut att vara en sorts blandning av The Matrix, Underworld & Equilibrium med inslag av Resident Evil. Man märker att skaparna har satt tänderna i spelet Resident Evil 5 då anabola avrättaren med yx/hammaren visas upp i trailern. Även Albert Wesker dyker upp och verkar fortfarande tro att kasta sina solglasögon är en otroligt bra attack.

Resident Evil filmerna har hittils varit rätt ok för att vara “filmspel” som har en tendens att suga stenhårt, Kommer Afterlife bli nåt bra eller ännu än usel filmadaption av spelen? I September får vi veta.

En av mina absoluta favorit filmer är The Rock, Och nu har jag äntligen fått tummen ur och plockade upp den på blu-ray nu när jag var nere på ICA Maxi och handlade mat. Är det nåt Maxi lyckas med så är det att få mig att göra impuls köp, 199:- fick jag pröjsa för filmen, Men med tanke på hur grym filmen är så tycker jag att 199:- är en piss i havet.

Blir att man ploppar i filmen sent ikväll efter jag hjälpt en polare med Resident Evil 5, Och sen lite Bioshock 2 multiplayer =)